2011-02-11 12:15

40x20 inblandade i Fortnox Arena

Hall- och arenaprojektet 40x20, som har som syfte att få fler innebandyhallar byggda i Sverige, var med i processen att göra Fortnox Arena i Växjö till verklighet.

– Vi tog kontakt med 40x20 i början för att se på våra möjligheter. Vi visste att det fanns förutsättningar för en hall, i form av plats och behov, och vi frågade om de trodde att vi hade något att gå på. Det kom fram snabbt att det såg bra ut, vi hade ett bättre utgångsläge än många andra, och sedan har de hjälpt oss, säger Magnus Hermansson, platschef i Fortnox Arena.

– Vi har ingen om hur man bygger, vad man ska ha för material, hur man för en dialog med kommunen, de hade stor del i detta. Vi hade nog inte rott detta i land utan 40x20, det måste jag nog säga. Inte på detta sättet och inte lika snabbt i alla fall.

Kenneth Ädelby, projektledare i 40x20, har varit med i projektet.

– Det är ett väldigt bra projekt av den anledningen att det haft de ingredienserna för att få bra flyt. Två föreningar, både Vipers och Vöikers, har haft engagerade personer som haft en bra syn på detta, och haft bra kontakter med kommunen, säger Ädelby.

– 40x20 har haft den funktionen som det ska vara. Ambitionen och viljan i föreningarna har funnits, kommunen har haft sina tankar och idéer, och vi har bistått med den kunskap som behövts ur ett innebandyperspektiv. Vi har bistått med fackkunskap med arenabyggen, hur och varför det ska se ut som det ska. I det här fallet måste man ge kommunen en eloge, för de har verkligen velat lyssna på oss och tagit till sig det vi sagt.

I januari beslutades också att hall- och arenaprojektet 40x20 fortsätter framöver.

– Behovet av hallar är stort. Vi får in förfrågningar hela tiden som vi reder ut, säger Kenneth Ädelby.

"Något av det häftigaste i innebandyväg"
Läs mer om 40x20


Författare: Jonas Gustavsson