2010-02-18 00:18

Viktiga vinster för bottenlagen

Onsdagens matcher i SSL innebar flera viktiga vinster för lagen på nedre halvan. Dessutom noterades 2000-talets målrikaste förstaperiod.

Jumbolaget Järfälla kämpar med näbbar och klor för att hänga kvar. På onsdagen blev det en viktig vinst borta mot Balrog med 5-2. Med lika många matcher spelade som nästjumbon Tyresö Trollbäcken ligger nu Järfälla en poäng från kvalplatsen.
 


Mikael Eriksson och Gunnar Domeij i Umeå City höll undan för Falun och tog tre viktiga poäng. Foto: Bildbyrån/Arkiv.


 
Lagen precis ovanför kvalplatsen, Västerås och Umeå City lyckades också inkassera tre poäng vardera. Västerås vann med 8-7 borta mot Pixbo efter att ha vänt på slutet medan Umeå City vann med hela 10-5 hemma mot Falun. Med andra ord förlorade alla lagen som kämpar om de sista slutspelsplatserna (Balrog, Falun och Pixbo).

I Uppsala bjöds det på en märklig matchinledning mellan Storvreta och Dalen. Efter Dalens 1-0-mål gjorde Storvreta fem mål i rad. Innan första perioden var över hade även Dalen gjort fem mål i rad och gick till periodvila med en ledning på 6-5.

Vi har koll på alla periodresultat i herrarnas högsta serie under 2000-talet och det tidigare rekordet för en förstaperiod var tio mål: Västerås-Balrog (3-7) 2001, Järfälla-Jönköping (5-5) 2005, Caperiotäby-Storvreta (4-6) 2007.

Den allra målrikaste perioden under 2000-talet innehöll tolv mål. Det var andraperioden mellan Balrog och Älvstranden (5-7) 2004.

Matchen mellan Storvreta och Dalen slutade så småningom 10-9 till Storvreta.

Aktuell tabell


Författare: Klas Pettersson