2010-02-01 07:19

Vidare till SM-slutspel

Den gångna helgen avgjordes damjuniorernas regionsslutspel i SM. De lag som gick vidare till slutspel blev Iksu Ungdom, Telge SIBK, Pixbo Wallenstam IBF och Hovshaga AIF.

De två dominanta lagen i det norra regionsslutspelet var Iksu Ungdom och Kais Mora. Kais såg ut att gå mot segern i gruppfinalen efter bland annat tre mål av Therese Karlsson. Men på några minuter i början av sista perioden kom Iksu Ungdom ikapp och förbi. Så småningom blev det sudden death där Nicolina Burman kunde avgöra för Iksu Ungdom.

Therese Karlsson gjorde ytterligare ett mål i regionsfinalen och med sina 18 poäng blev hon den bästa poänggöraren i hela regionsslutspelet.
 


Pixbo Wallenstam IBF är klara för slutspel i damjuniorernas SM. Foto: Bildbyrån/Arkiv.Det västra regionsslutspelet avgjordes i Mölnlycke. Här blev det dramatik i gruppspelet, där Lockerud, Jönköping och Rönnby vann var sin match. Lockerud blev utslagna på målskillnad.

Det fann dock inget att göra mot Pixbo Wallenstam IBF som vann den andra gruppen. Pixbo slog Jönköping med hela 13-0 i semifinalen. Pixbo vann även relativt enkelt (8-3) mot Rönnby i finalen och gick därmed vidare till SM-slutspelet.

Telge SIBK ångade på i det östra regionsslutspelet. Efter fyra övertygande segrar är man i slutspel i år igen. Nu återstår det att se om man lyckas ta en ännu ädlare valör i år än fjolårets silver.

Det södra regionsslutspelet var det enda där inte ett hemmalag gick vidare. Finalen i Ängelholm kom i stället att bli en småländsk drabbning mellan Hovshaga och Värnamo. Det blev Hovshaga från Växjö som vann med 5-4 och får fortsätta vara med och kämpa om SM-medaljerna.

SM-slutspelet avgörs under Innebandyfesten i Landskrona 13-14 mars.

Resultat, regionsslutspelet
Så spelas semifinalerna


Författare: Klas Pettersson