VM-kvalet avgjort - Innebandy.se
2010-02-08 08:16

VM-kvalet avgjort

I helgen blev det klart vilka åtta länder som tog de sista platserna till herrarnas VM i Finland. Till grupp C, där Sverige spelar, kvalificerade sig Estland och Australien.

I det asiatiska VM-kvalet var Japan och Singapore som väntat i en klass för sig medan Australien och Sydkorea fick slåss om den tredje VM-platsen från Asien. Efter ett oavgjort inbördes möte skulle ju resultaten mot övriga lag bli helt avgörande, sannolikt målskillnad.

Där talade det mesta för Australien. Men i sista matchen gjorde Sydkorea en hjälteinsats som höll på att ge dem en plats i VM. I avslutningsmatchen mot Japan ledde sydkoreanerna med 4-2 inför sista perioden och hade fortfarande oavgjort med fem minuter kvar att spela. Men till slut vann Japan med 6-4. Det betydde att Australien tog den sista VM-platsen.
 


Japan, här i VM 2008, får spela VM även 2010. Foto: Stefan Svensson.Kanada vann båda matcherna mot USA i det noramerikanska VM-kvalet och får nu sikta in sig på VM i december.

I de europeiska VM-kvalen blev det Danmark, Polen, Estland och Italien som lade beslag på VM-platserna. Så långt var allt enligt förhandstipsen. Dock ska man veta att Frankrike överraskade. Efter gruppseger hade fransmännen 2-2 mot Polen inför sista perioden i kvalfinalen. Även Spanien som arrangerade det ena VM-kvalet gav Italien en mycket hård match i kvalfinalen.

Så här ser grupperna ut i VM i Finland:

Grupp A
Finland
Ryssland
Danmark
Kanada

Grupp B
Schweiz
Lettland
Polen
Singapore

Grupp C
Sverige
Tyskland
Estland
Australien

Grupp D
Tjeckien
Norge
Italien
Japan

 


Författare: Klas Pettersson