2010-02-01 22:57

Tv-matcherna avgjorda

Måndagens två direktsända matcher är spelade. I Elitserien var det gästande Rönnby som slog Falun med 6-2. Det följande SSL-mötet mellan Falun och AIK gick till förlängning. Där avgjorde Jakob Lundmark för Falun med endast två sekunder kvar att spela.

Faluns damer har haft en formstark månad. Men i måndagens match kom den första förlusten sedan 19 december. Rönnby var för dagen en för svår motståndare och kunde vinna med 6-2.
Matchvinnare blev Sara Stålberg med tre mål.

– Vi är inte tuffa nog framför mål, men det kan vara nyttigt att åka på en sådan här smäll ibland, sade Faluns tränare Andreas Lundmark till Falu Kuriren efter matchen.

Matchfakta Falun-Rönnby 
 


Falun fick jubla efter ett sent avgörande i sudden death. Foto: Bildbyrån/Arkiv.


 
När Falun mötte AIK i SSL var det en jämn match som gick till sudden death. AIK fick slita hårt med en man mindre större delen av förlängningen. Just hade man klarat av spel i underläge efter Kristoffer Kranbergs utvisning när Henrik Lorendahl fick en femminutersutvisning.

AIK var nära att hålla 5-5 förlängningen ut men med bara två sekunder kvar klev Jakob Lundmark in i banan och avlossade ett skott som Patrik Jansson inte kunde ta. AIK fick lämna planen som förlorare för fjärde matchen i rad.

Matchfakta Falun-AIK


Författare: Klas Pettersson