Snömassorna stängde hallen - Innebandy.se
2010-02-08 14:31

Snömassorna stängde hallen

Just nu är det ökad risk för tak som rasar. I Åkersberga sporthall gjorde detta att all verksamhet ställdes in den gångna helgen, däribland elva seriematcher i innebandy. I stället har man jobbat med att få bort snömassorna från taket.
  
– Vi tar hellre omaket som det innebär att ställa in matcher och träningar, än att utsätta så många personer för onödiga risker, säger Mats Lennerthson som är kultur- och fritidschef på Österåkers kommun.

Kommunen har haft en del kommunikation med fastighetsansvariga men det var den egna hallpersonalen som i fredags upptäckte att sporthallens bomsystem (för gymnastik) gick ut en meter från väggen. Detta orsakades av de enorma tyngderna från snö och is uppe på taket.

Lennerthson berättar då att man, tillsammans med fastighetsägaren Armada (kommunens fastighetsbolag), snabbt beslutade att stänga hallen tills rasrisken är över och snön har skottats bort.

För innebandyns del handlade det i helgen om elva seriematcher och en minicup.

– Jag ser positivt på kommunens aktiva beslut, säger Magnus Malmgren, ordförande i Åkersberga IBF.

Malmgren tycker även att det är bra att snön togs bort nu när det fortfarande var kallt.

– Densiteten för snön blir säkert tre, fyra gånger så hög när det blir plusgrader.

På lördagen inleddes jobbet med att skotta bort snömassorna, ett arbete som fortfarande pågick på måndagsförmiddagen.

– Vi har haft fyra-fem personer från egen personal igång med detta. Dessutom har fastighetsägaren Armada tagit in ett företag som har jobbat med detta och de har haft cirka tjugo personer och en kranbil igång med arbetet.
 
 
– I nuläget är snön borta från taket på sporthallen och den ena ishallen. Men vi måste få rent framför nödutgångarna innan vi kan öppna igen, säger Lennerthson.

Vilka kostnader medför det här?
– Vi har ju ställt in verksamhet från i fredags kväll och hela helgen, så där blir det x antal tusen i avbokningsavgifter. Dessutom har det medfört att vi har fått styra om våra egna personalinsatser. Men det var ändå en självklarhet för oss att ta det här beslutet.


Författare: Klas Pettersson