2010-02-21 21:35

Skellefteå tog viktiga poäng

Före helgen hade Skellefteå förlorat 19 av 20 matcher i Elitserien. Men resan till Stockholm gav mersmak – och fyra viktiga poäng.

Än är hoppet inte ute för Skellefteå. Man började mycket bra i lördagens match mot Täby och gick till upp till 3-0. Täby kämpar för att behålla sin slutspelsplats och lyckades komma ikapp i slutperioden. I förlängningen chansade sedan Skellefteå på att ta ut målvakten men Täby fick straff och Sandra Mattsson kunde avgöra för Täby.

– Vi var ganska besvikna, vi hade ju 3–0. Sett över det hela så var vi nästan värda tre poäng, säger Skellefteåtränaren Arash Moini till Norra Västerbotten.

På söndagen fick dock Skellefteå jubla över en vinst. Man slog Huddinge borta med klara 7-2 efter bland annat tre mål av Emelie Marklund.

Trots helgens positiva resultat har Skellefteå en tuff uppgift framför som om man ska förnya kontraktet. Situationen blev inte bättre när nästjumbon Karlstad sudden death-slog Dalen med 3-2.

– Som det ser ut nu måste vi ta poäng i varje match som är kvar. Men det som känns viktigast nu är att vi vinner mot Dalen, som är vår nästa match. Det är det enda vi ska tänka och fokusera på, säger Arash Moini.

I övrigt lyckades serieledande Iksu vinna båda sina matcher. Två imponerande vinster blev det även för tvåan Kais Mora. På hemmaplan slog man först Endre med 7-4 och på söndagen blev det samma resultat mot Balrog.

Tabell och resultat


Författare: Klas Pettersson