2010-02-10 06:40

SVT satsar på student-VM

I maj spelas student-VM i Umeå, och SVT har ambitionen att bevaka arrangemanget ingående, även om man fortfarande är tidigt i planeringsstadiet.

Den fjärde upplagan av student-VM i innebandy spelas 12-16 maj i innebandymetropolen Umeå.

Turneringen, som bland annat är en av de viktiga pusselbitarna på innebandyns väg mot OS, kommer också att bli välbevakad, i alla fall om SVT:s planer går i lås.
  
SVT har som ambition att sända delar eller hela matcher live på webben och kommer också att bjuda på flera inslag och intervjuer från turneringen.

– Det är något vi vill satsa på. Preliminärt har vi tänkt kliva in i vissa svenska matcher och sända live på webben via SVT Play, så det blir både matchbilder och kommentarer, berättar Arne Müller, huvudredaktör för SVT Västerbottensnytt.

– Om vi mäktar med det så kan det också bli livebevakning av finalerna. Vi har inte riktigt sytt ihop det, men vi har ambitionen att göra detta till mer än en ordinär bevakning.

Att SVT vill göra en satsning på student-VM grundar sig bland annat i att det är ett event som kan nå lokal, nationell och internationell publik. Mästerskapet är ett perfekt tillfälle för SVT att testa webbens genomslagskraft.

– Det är med webben och dess spännvidd är ett nytt sätt att tänka. Vi ska börja sända mer live och letar efter tillfällen att sända, och student-VM är ett bra tillfälle. Det är ett övningsexempel i stor skala, kan man säga, berättar Müller.

Tanken är att ha om inte en heltäckande så i alla fall en bred bevakning av student-VM. En brasklapp lämnas dock in om det händer något speciellt som gör att man får prioritera om i sändningsplaneringen just vad gällande livesändningarna, men det kommer i vilket fall som helst att bli en gedigen bevakning av student-VM.

– Man vet aldrig vad som händer, men ambitionen är att göra en så bred bevakning som möjligt, säger Müller.

Dan-Åke Lindquist, som är projektledare för student-VM, hoppas naturligtvis på så mycket bevakning som möjligt.

– Jag har haft diskussioner med Arne, och jag tror det här kan lyfta innebandyn både i Umeå och Sverige. Ju mer innebandy man kan se, desto bättre är det, säger Lindquist.

Läs mer om student-VM
www.wufc2010.com

Författare: Jonas Gustavsson