2010-02-12 10:54

Quist om forwardsrollen

Pixbo Wallenstam ligger nia i SSL och har fem raka förlustmatcher. innebandy.se pratade med Henrik Quist som har klart för sig hur hans lag ska nå slutspelet. En förändring är att han lämnar sin backposition och i stället kommer att spela i anfallet.

– Vi började serien bra men sedan har vi kommit in i en tung period. Det har inte gått som vi hade tänkt oss, säger Henrik Quist.

Trots noll poäng på de fem senaste matcherna ser han nu en ljusning.

– Vi har fått tillbaka Isaac Rosén. Han står för mycket energi och betyder mycket för laget. Sedan har vi fått Mattias Ljunggren, en lovande back från Alba. Andreas Johansson har kommit till laget och sedan är Andreas Skoglund tillbaka men han kommer inte att vara med i morgon mot Sirius.

Lördagens match mot Sirius är inledningen på en dramatisk slutspurt av serien.

– Vi slåss med Falun och Sirius om den sista slutspelsplatsen.  Vinner vi mot Sirius hänger vi nog av dem.
 


Henrik Quist kommer att spela forward eller center när hans Pixbo Wallenstam jagar vidare efter en slutspelsplats. Foto: Bildbyrån.Pixbos avslutande program innehåller sedan Västerås hemma, AIK borta, Falun hemma och Umeå City borta.

– Man kan säga att vi har det i egna händer. Vi har råd att förlora en match men det gäller att det blir rätt match. Det känns nästan som slutspel.

När det gäller Sirius räknar han dock inte med några enkla poäng. Vid lagens möte i höstas var det Sirius som vann med 6-5.

– Jag hade inte sett dem före den matchen. Däremot hade man hört en del negativt, att de inte skulle vara särskilt bra. Men jag tycker faktiskt att de var väldigt bra. De har en tydlig taktik och följer den.

Quist pratar om att Pixbo framför allt måste få ordning sitt försvarsspel. Själv kommer han dock att lämna sin backplats.

– Vi har många bra försvarsspelare. Det handlar om att få ut det mesta av allihop i laget. Det är meningen att jag ska spela center eller forward.

Helt ovan är han inte vid forwardsrollen. Han värvades till Pixbo 2000 som just forward och spelade första säsongen på den positionen.
 

 
Svenska Superligan, omgång 22

 
Lördag
Järfälla - Tyresö Trollbäcken
Sirius - Pixbo Wallenstam

Söndag
Västerås - Caperiotäby
Helsingborg - Falun   
AIK - Umeå City
Dalen - Balrog

Måndag
Warberg - Storvreta (sänds i TV4 Sport)

 


Författare: Klas Pettersson