2010-02-15 08:00

Mycket jämnt bakom Iksu

Iksu gjorde ett ryck i toppen av Elitserien. Efter dem är det desto jämnare med poängfördelningen 46, 46, 45, 45, 45. Ett lag som klättrade var Rönnby och där gjorde tvillingarna Hanna och Frida Lindgren sina första mål i Elitserien.

Iksu hade besök från Dalarna. På lördagen avfärdade man Falun med utklassningssiffrorna 9-1. På söndagen blev det jämnare mot Kais Mora (7-6). Här hade Victoria Wikström en storstilad föreställning. Vid ställningen 6-3 inför sista perioden hade Wikström gjort fem mål och spelat fram till ett. Hon klättrade på till andra plats i poängligan.

Iksu leder nu serien med sex poängs marginal eftersom Balrog förlorade hemma mot Endre.

Rönnby tog full pott och klättrade upp till fjärde plats. Detta är dock i en mycket tät del av tabellen. Från andra till sjätteplats skiljer det bara en poäng!
  


Nyförvärvet Frida Lindgren gjorde på söndagen sitt första elitseriemål för Rönnby. Dagen innan gjorde tvillingsystern Hanna det samma. Foto: Kenneth Strignérus.


 
Ett annat lag som tog maximala sex poäng i helgen var Pixbo. Det var sex stycken nödvändiga poäng om slutspelsdrömmen ska hållas vid liv.

Pixbo krigar mot Örnsköldsvik och Täby om den sista slutspelsplatsen. Tittar man på den återstående programmet kan även detta bli en dramatisk strid in i det sista.

I seriens nedre skikt blev Karlstad passerade av såväl Lockerud som Huddinge. Karlstad ligger numer näst sist på en kvalplats.

Resultat och tabell


Författare: Klas Pettersson