2010-02-06 14:59

Målrik match på nytt

När Sverige och Finlands U19-herrar möttes i höstas blev det 11-10. På lördagen blev det ett nytt målkalas, då Sverige vann med 10-8.

– Efter första perioden var vi överens om att vi spelade lite för mjäkigt. Vi sa till varandra att aggressiviteten måste upp. Fortfarande i början av andra var vi lite mjäkiga. Sedan åkte vi på ett box play och då tog vi fram aggressiviteten, säger förbundskaptenen Jan Gustafsson.

 


Det var en fartfylld match med många täta närkamper. Foto: Per Wiklund.

 
 
Sveriges U19-killar lyckas ofta med urladdningar och många mål på kort tid. Den här gången blev det till exempel tre mål inom loppet av 29 sekunder.

Många spelare gjorde bra insatser. Lagkaptenen Tim Wiklund blev rättvist utsedd till matchens lirare. Jan Gustafsson vill lyfta fram en annan spelare:

– Jacob Eliasson. Han är makalöst skicklig på att få med sig bollen hela tiden. Vilken förarbete han gjorde till Tim Wiklunds 8-4-mål.

Precis som när lagen möttes i Schweiz i november blev det mycket mål. För Jan Gustafsson var det en ganska väntad matchbild.

– Båda lagen öser på för fullt framåt. Jag skulle vilja säga att den här finska årgången är den bästa som de har haft. 85:orna var riktigt bra med spelare som Bollström, Kukkola och Kapanen men det här finska laget är bredare, det finns fler riktigt bra spelare.
 


Tim Wiklund och Jack Qvist gjorde bra insatser mot Finland. Wiklund blev utsedd till matchens lirare. Foto: Per Wiklund.

 
 
Sverige vann också den efterföljande straffläggningen efter mål av Tim Wiklund och Alexander Rudd. Tre nya, blågula finnkampspoäng och efter halva dagen leder Sverige med 6-0.

Matchfakta


Författare: Klas Pettersson