Lyckad guldsatsning med VM-spelare - Innebandy.se
2010-02-22 09:54

Lyckad guldsatsning med VM-spelare

Svenska Spel kan se tillbaka på den lyckade ” Guld, svett och tårar”-satsningen. Förutom det svenska VM-guldet kan Svenska Spel glädja sig åt ett starkt genomslag.

I satsningen inför VM drev Svenska Spel kampanjen ” Guld, svett och tårar” med VM-spelarna Karolina Widar, Emelie Lindström och Elin Reinestrand. Bland annat innebar detta att denna trio bloggade. 

– Så fort det varit extra uppmärksamhet kring tjejerna i media såg vi att läsarantalet på bloggarna ökade eftersom fler och fler fick upp ögonen för dem, berättar Charlotte Ekman, projektledare på Svenska Spel.

– Exempelvis var det många som gick in och läste Elins blogg när de fick reda på att hon var skadad inför landslagslägret på Gotland, eftersom de ville veta hur hon kände sig. Tjejerna lärde sig också snabbt vikten av rubriksättning, för ju mer intressant rubrik desto fler läsare fick inläggen!

Sverige kunde så småningom också skörda den viktigaste frukten den 12 december: ett ny VM-titel.
 


Sverige lagkapten Karolina Widar hoppar högst. Hon fick glädjas åt ett VM-guld på hemmaplan och var en av tre spelare som ingick i Svenska Spels satsning Guld, svett och tårar. Foto: Bildbyrån.


Vilka är era intryck efter satsningen ”Guld, svett och tårar”?
– Mycket positiva! Satsningen har gått jättebra, vi har fått ett starkt genomslag i målgruppen och att jobba med tjejerna har varit enormt roligt och inspirerande, säger Charlotte Ekman. 

Vilken respons har ni fått på landslagsspelarnas bloggar?
– Responsen har varit fantastisk. Både privatpersoner och journalister har läst bloggarna. Vi har hört privatpersoner kommentera bloggarna och det är alltid kul. Under VM byggde till och med journalister på DN och Sportbladet artiklar enbart på fakta från bloggarna. Det är stort!

Vad händer med bloggarna nu?
–Vi har självklart pushat tjejerna till att blogga vidare, men inser också att det tar mycket tid för dem. Så det verkar som att Emelie och Karro tar en paus ett tag. Elin fortsätter framöver. Hennes blogg kommer inte ligga kvar på vår sajt utan man hittar den på innebandy.se. 

Blir det några liknande satsningar i framtiden?
– Vi är jättenöjda med satsningen och vill gärna jobba med liknande satsningar även om de inte blir exakt likadana som den här. Det pågår redan diskussioner om vad vi, tillsammans med Svenska Innebandyförbundet och Svensk Elitinnebandy kan jobba tillsammans med framöver.

 
Elin Reinestrands blogg
 


Författare: Klas Pettersson