2010-02-03 10:09

Landslagsdebut för Enström

Herrlandslaget har fått återbud från Fredrik Djurling och Danne Bron Sundbom till Finnkampen. Nu är det klart med ersättarna och innebandy.se har pratat med debutanten Rasmus Enström.

Skador stoppar Fredrik Djurling och Danne Bron Sundbom från att vara med i Finnkampen. 

Ersättare blir Joel Kanebjörk (Storvreta) och Rasmus Enström (Falun). För Enström blir det första framträdandet i A-landslaget.

 


Faluns Rasmus Enström kallas in som ersättare och får landslagsdebutera. Foto: Kenneth Strignérus.


– Vi har ju haft ögonen på Rasmus tidigare men det var faktiskt första gången som han var uttagen som reserv, berättar förbundskaptenen Kent Göransson.

Utdelning direkt alltså för den 20-årige Västeråskillen som från och med den här säsongens spelar med IBF Falun i Svenska Superligan.

Rasmus Enström är ett relativt färskt namn för innebandypubliken. Den här säsongen har han haft en stabil poängproduktion och ligger just nu på åttonde plats i SSL:s poängliga. Enström jobbar på lagret i en butik som säljer golv. Han beskriver sig själv som en rätt lugn kille.


Foto: IBF Falun.
Han ser sina främsta egenskaper som spelare i spelsinnet, skottet och tekniken och får medhåll av förbundskaptenen Kent Göransson. Göransson säger vidare:
 

– Han är en spelare som tar mycket initiativ från fickor och hörn. Han skapar en hotbild mot motståndarna hela tiden.

Vi frågade Enström om skillnaderna mellan att spela i Västerås och Falun.

– Med Västerås kämpade vi för att hänga kvar och då var det mer försvarsinriktat. För egen del har jag utvecklat det mesta till den här säsongen. Falun är ett lag som krigar högre upp i tabellen och är bättre på alla områden.

Efter måndagens sudden-vinst mot AIK har Falun två poäng ner till slutspelsstrecket.

– Vi har varit på gång efter nyår. Det blir en tuff kamp med Pixbo, Dalen och Sirius om de sista slutspelsplatserna. Men slutspel ska vi gå till!

Först väntar dock landslagsdebuten för Enström.

– Jag är med för att se och lära. Men om jag får chansen ska jag verkligen ta den.


Författare: Klas Pettersson