Läget i division 1-serierna - Innebandy.se
2010-02-24 14:19

Läget i division 1-serierna

Här summerar vi läget i herrarnas division 1-serier inför de tre avslutande omgångarna.


Norra
Kais Mora leder serien före FBC Uppsala efter vinsten i seriefinalen den gångna helgen. Gävle och Hagunda har också teoretiska chanser att bli seriesegrare.

FBC Uppsala och Kais Mora möter på lördag Granlo respektive Odelberg/Ingarö, två lag som har chansen att defintivt säkra sina allsvenska platser.

Som det ser ut just nu blir det framför allt Sandåkern, Tullinge och Alba som kommer att göra upp om de två kvalplatserna. Alla dessa tre har kvar att möta nedflyttningsklara Ersboda.

Tabell

 
Mellersta
Linköping har chansen att bli klara seriesegrare på lördag. Om man däremot skulle förlora mot Hässelby har Onyx och Karlstad (som möts) chansen att gripa det sista halmstrået i kampen om seriesegern.

Älvsjö är klara för Allsvenskan kommande säsong. I helgen kan de få sällskap av Lidköping, Visby och Skoghall.

På de två kvalplatserna ligger just nu Örebro och Hässelby med 19 poäng var. Tre poäng bakom ligger Lillån och Lesjöfors/Filipstad.

Efter söndagens storförlust står det klart att anrika Finspång är klara för nedflyttning.

Tabell
 

 

Rickard Jacobsen och hans lagkamrater i Landskrona lyckades inte vinna division 1 södra. Man kan i alla fall jubla över att vara det första laget som kvalificerade sig för Allsvenskan. Foto: Bildbyrån.


 
Södra
Hide-a-lite Mullsjö blev tidigt klara seriesegrare. Tvåan Landskrona har sitt på det torra och vet att de spelar allsvenskt kommande säsong. Att dessa två lag möts i seriefinal på söndag hamnar lite i skuggan av striden bakom dem.

Mellan tredjeplatsen och åttondeplatsen skiljer det bara fyra poäng. Sex lag slåss om fem direktplatser till Allsvenskan. I helgens matcher Lindås-Växjö och Färjestaden-Fagerhult Habo står riktigt viktiga poäng på spel!

Som det ser ut blir det en tvekamp mellan Röke och Slätafly in i det sista om den andra kvalplatsen.

Tabell


Författare: Klas Pettersson