2010-02-10 12:18

Information om kvalspelet

Serierna närmar sig sitt slut. För många lag är inte säsongen över i och med att sista omgången är spelad. Då väntar nämligen ett nervkittlande kval. Här berättar vi om förutsättningarna för kvalspelet till förbundsserierna.

Våren 2010 bjuder på totalt 88 matcher i kvalet till förbundsserierna. En betydligt mer kvalfylld vår än 2011, då många upp och nedflyttningar är direkta, utan kval. Hur framtid modell kommer att se ut är inte fastställt.

Här nedanför har vi sammanställt kvalförutsättningarna i korthet.

Klicka här för mer detaljer om kvalspelet.
Klicka här för information om hur det nya seriesystemet ser ut 2010/11.Victor Ferraresi och hans Tyresö Trollbäcken spelade SSL-kval förra våren. I skrivande stund ligger TT på en tabellplats som skulle innebära nytt kval. Foto: Bildbyrån.Kval till Elitserien, damer
De fyra seriesegrarna i division 1 spelar Play Off 1. Två lag går vidare till Play Off 2, där även laget som kommer näst sist i Elitserien återfinns. Dessa tre lag spelar om två platser i Elitserien.

Kval till Division 1, damer
24 lag från division 2 spelar i åtta trelagsgrupper. Vinnaren från varje grupp spelar i division 1 nästa säsong.

Kval till Svenska Superligan, herrar
De tre seriesegrarna i division 1 spelar en fyralagsserie tillsammans med laget som kommer näst sist i SSL. Ettan och tvåan från kvalserien spelar i SSL nästa säsong.

Kval till Allsvenskan, herrar
De två nya allsvenska serierna, som är landets näst högsta serie, har premiär i höst.
Lag 8 och 9 i division 1 (totalt sex lag) och seriesegrarna i division 2 (sex lag) spelar Play Off 1.  I Play Off 2 är det sex lag som spelar om tre platser.

Kval till Division 1, herrar
24 lag från division 3 spelar Play Off 1 och Play Off 2 och totalt sex platser.


Författare: Klas Pettersson