2010-02-26 14:18

Händelserik vår för Anna

Anna Torstensson har mycket att se fram mot under våren. På innebandyplanen hoppas hon på elitseriekval och guld i U19-VM. På fotbollsplanen kan hon vara med och föra Sveriges F17-landslag till EM-slutspelet i Schweiz.

Än så länge har det inte varit några större problem för 17-åriga Anna Torstensson att kombinera innebandy och fotboll på hög nivå.

– Jag har haft tur med tränarna och det har aldrig varit några problem med krockar än. Men på vintrarna spelar jag innebandy säsongen ut innan jag börjar med fotbollen, berättar Anna för innebandy.se.

Hur lång den här säsongen blir för hennes FBC Uppsala återstår att se. På lördagen avgörs division 1 norra i sista skälvande omgången. Om det blir serieseger för FBC Uppsala väntar kval till Elitserien.

Hur länge till tror du att du kan dubblera sporterna?
– Något år till hoppas jag. Det beror ju på nivån. Om jag ska satsa hårdare på fotbollen kanske jag måste byta klubb och då är det inte säkert att det fungerar längre.
 


I fotbollslandslagets tröja...... och i innebandylandslagets.
Foto: Bildbyrån (fotboll) och Per Wiklund (innebandy).

 
Anna har en central roll i båda sporterna. I fotbollen spelar hon i mitten på mittfältet och i innebandyn är hon center.

– I innebandyn är jag nog lite farligare framåt, i fotbollen är jag lite mer defensiv.

Hon spelar i juniorlandslagen i både fotboll (F17) och innebandy (U19). Faktum är att det finns en tredje lagsport representerad på landslagsnivå i familjen Torstensson! Hennes syster Sofia spelar nämligen i rugbylandslaget.

När det gäller U19-VM i innebandy som spelas i Tjeckien 4-8 maj är Annas målsättningar högt ställda.

– Jag hoppas att vi går till final. Vi siktar på att ta tillbaka guldet till Sverige.

Med fotbollens F17-landslag väntar också en mästerskapsvår. EM-slutspelet avgörs i Schweiz i juni men först väntar kval. Detta EM-kval spelas i Ukraina i april och ett av fyra lag går vidare.

Men allra närmast väntar alltså serieavslutningen i division 1. Där blev det derby och seriefinal mellan Sten Sture och Anna Torstenssons FBC Uppsala.

– Det blir inget finlir utan det är en riktig kriga-match där det handlar om inställningen.

Förutsättningarna är klara. För FBC handlar det om att vinna under ordinarie tid för att ta hem seriesegern.

– Alla i laget vet vad som gäller. Vi måste vinna.

 
Läs mer:
Allt avgörs i sista omgången
 


Författare: Klas Pettersson