2010-02-04 22:08

Första laget på plats i Finland

Det första svenska finnkampslaget är på plats i Finland. U19-damerna anlände på torsdagseftermiddagen och har hunnit avverka sitt första träningspass. innebandy.se kollade läget med förbundskaptenen Marcus Holm.

För U19-damerna är samlingen i Finland extra betydelsefull. Det är nämligen sista gången som laget träffas före VM. Man är det av de svenska lagen som anländer först och även kommer att åka hem sist.

Efter att tidigare ha haft en säsong med många återbud har det bara blivit en förändring i laget den här gången. Det var Madelene Backlund som skadade sig i sista stund och Natalie Hansson som fick blixtinkallas.

– Vi har kommit på plats, haft ett teoripass och en träning. På träningen körde vi igenom spelet och tittade lite närmare på power play, berättar Marcus Holm.

 


Marcus Holm ser fram mot fredagens träningsmatch mellan det svenska U19-landslaget och A-landslaget. Foto: Bildbyrån/Arkiv.


 
På fredagsförmiddagen blir det ett nytt träningspass, då med fokus på frislag och fortsatt koll på power play-spelet.

Senare på fredagen blir det en intressant träningsmatch, då de svenska tjejerna möts: U19 mot A-landslaget.

– Jag förväntar mig ganska mycket av den matchen. Inför mästerskap har vi tidigare spelat träningsmatcher mot division 1- och elitserielag och då har inte försvaret satts på tillräckliga prov. När vi har kommit till VM har vi inte varit riktigt förberedda.

Marcus Holm är övertygad om att det blir skillnad den här gången och att man verkligen kommer att träna på att försvara sig.

Det finns redan idag ett samarbete mellan U19- och A-landslaget. Holm berättar att han har tät kontakt med Jan-Erik Vaara och att de bland annat hjälps åt att scouta spelare. Nu hoppas och tror han att det kan bli ett ännu bättre samarbete.

– I våra individuella samtal med spelarna pratar vi bland annat om vad som krävs för att nå A-landslaget. Med den här matchen kommer vi att se vilka bitar vi måste jobba med för att bli bättre på.

Om precis tre månader, den 4 maj, spelar Sverige sin första match i VM. För motståndet svarar Finland.

– Det är bra att få en värdemätare tidigt i turneringen, anser Marcus Holm.


Författare: Klas Pettersson