2010-02-03 17:03

Förbundskaptenerna i student-VM

Det blir välkända namn som leder Sveriges landslag i student-VM i maj. Landslagen kommer att ledas av ordinarie förbundskaptenerna Kent Göransson och Jan-Erik Vaara.

Student-VM spelas 12-16 maj i Umeå och det är den fjärde upplagan av turneringen i innebandysammanhang.

Nu är det klart att det blir Kent Göransson och Jan-Erik Vaara som leder de respektive landslagen på herr- och damsidan.
 


Välkända förbundskaptensnamn: Kent Göransson och Jan-Erik Vaara. Foto: Bildbyrån.


 
Herrarna blev trea 2008 och har alltså – liksom seniorlandslaget i VM i december – revansch att utkräva. Siktet i Umeå är givetvis inställt på guld.

– Visst är det så. När det handlar om landslag i innebandy, oavsett vilken nivå det handlar om, så går man alltid för seger för den kapaciteten finns i Sverige. Det är alltid en väg som man måste gå för att ta sig dit, men ambitionen är alltid att nå guld, säger Kent Göransson.

Damerna, som var med för första gången 2008, är regerande världsmästare i student-VM. Jan-Erik Vaara, som var med och bärgade VM-guld med damlandslaget i Västerås i december, leder damerna i jakten på att försvara titeln.

– Som alltid när det gäller blågult går vi för guld, säger Jan-Erik Vaara som tycker att det är naturligt att han och Kent Göransson leder landslagen.

– Då skapas en röd tråd i det hela. Vi har en aktuell syn på vad som krävs att vara med i landslaget, och detta blir också ett skyltfönster för spelare som står på gränsen till seniorlandslagen att visa upp sig.

Att turneringen spelas i Umeå ser både Kent Göransson och Jan-Erik Vaara som inspirerande.

– Det är skoj. Det är en både en innebandy- och studentstad, så det kan komma många studenter och titta, menar Göransson.

– Det kommer säkert att bli ett bra arrangemang på många sätt och vis, både medie- och publikmässigt, säger Vaara.

Åtta herrlag och sex damlag kommer att vara med i student-VM.

Herrar: Danmark, Finland, Japan, Norge, Ryssland, Sverige, Tjeckien, Österrike
 
Damer: Finland, Polen, Ryssland, Sverige, Schweiz, Tjeckien

Läs mer om student-VM:
http://www.wufc2010.com


Författare: Jonas Gustavsson