Erik Svenson in i landslaget - Innebandy.se
2010-02-05 08:21

Erik Svenson in i landslaget

Daniel Calebsson har tvingats tacka nej till landslaget inför Finnkampen, och han ersätts av Sirius lagkapten Erik Svenson.

Beskedet kom sent igår kväll och det var en överraskad Erik Svenson som mottog landslagsnomineringen.

– Jag förvånad, det var nästan chockartat. Jag hade lite svårt att sova igår kväll och då fick jag ett SMS med beskedet. Jag var till och med tvungen att gå in på nätat för att kolla att numret stämde, berättar Erik.

Men det är inte landslagsdebut.

– Nej, faktiskt inte. Jag har varit med i Finnkampen innan, säger Erik som var med i Finnkampen 2004.

– Men då var jag skadad, så det känns skoj att få vara med när man är frisk.

Men du spelade i den matchen?
– Nej, det gjorde jag inte. Jag skadade axeln precis innan, så jag satt på bänken hela den matchen.

Så du har inte gjort några byten i blågult?
– Nej, precis.

Vad var tanken när du fick beskedet igår då?
– Jag har inte hunnit tänka så mycket utan det är bara att åka iväg. Det vore självklart kul att få spela också, men vi får se, jag ska åka dit och göra två riktigt bra träningar. 

 

Erik Svenson är med i landslaget. Foto: Bildbyrån.


Nykomlingen Sirius är en av de stora överraskningarna i årets SSL, och en av anledningarna till lagets framgångar är just Erik Svensons centerspel. 25-åringen har levererat 23 poäng (10+13) på 17 matcher men också bidragit med hårt arbete.

– Säsongen har för min del varit lite ryckig på grund av småskador. Det gick väldigt bra under hösten men sedan var jag borta en månad på grund av en lårskada, men nu har jag kommit tillbaka och jag tycker att jag har höjt min lägstanivå under säsongen. Jag måste säga att jag är ganska nöjd totalt sett, berättar Erik.

Sirius är en överraskning, varför har det gått så bra?
– Vi har väldigt mycket talang i laget. Vi har ett bra grundspel och är passningsskickliga, och det har fungerat bra mot bra lag. Vi har två bra målvakter också vilket underlättar. Vi var lite osäkra själva inför säsongen eftersom vi inte varit på den här nivån tidigare, men vi har lyckats bra ändå.

Du har fått kopiöst mycket speltid, har det påverkat dig fysiskt?
– Kanske en aning och jag har ju fått en del småskavanker. Nu har jag fått vila ganska mycket ändå, och räknar man perioder har jag nog bara spelat 14 matcher totalt sett. Det är tufft, men jag gillar att spela mycket och jag tycker att jag har bra kondition.

Och du spelar gärna mot Finland i Finnkampen?
– Ja, absolut, det vore riktigt roligt.

Daniel Calebsson tvingades tacka nej till spel i Euro Floorball Tour under hösten på grund av skada, och nu missar Schweizproffset alltså även säsongens andra landslagstillfälle.

Allt om Finnkampen

Författare: Jonas Gustavsson