2010-02-12 14:05

Erik Bergendahls minnesfond 2010

Det har blivit hög tid att nominera kandidater till Erik Bergendahls minnesfond 2010. Tjejer och killar mellan 11 och 15 år, från vilken innebandyförening som helst i landet, kan nomineras.Bild under 2009 års prisutdelning i Globen. Sofia Bengtsson (FBC Engelholm) och Hassan Hajo (Alfta IBK) fick ta emot sina priser. Foto: Martin Ekequist. 
Ansökan till minnesfonden 2010
Minnesfonden är öppen att söka ur för alla innebandyföreningar i hela landet. Priset går till en kille och en tjej, i åldern 11-15 år, från vilken innebandyförening som helst i landet. Nomineringar ska vara insända av en ledare från en medlemsförening i Svenska Innebandyförbundet.

Ansökningstiden är 1-28 februari.

Priset
Båda pristagarna får 10 000 kr att användas till ett träningsläger, cupspel eller liknande. Dessutom får vinnarna VIP-biljett, för vinnaren plus ytterligare två personer, till SM-finaldagen.
 

Den 23 oktober 2001 omkom den då 13-åriga Erik Bergendahl när han blev påkörd av en rattfyllerist nära sin bostad. Erik var på väg till innebandyträning.

Syftet med Erik Bergendahls minnesfond är att ge uppmärksamhet åt den omfattande problematiken runt rattfylleri, att skapa en "våga säga ifrån attityd" bland ungdomar kopplat till alkohol och bilkörning.

Läs mer:
Info på Stockholms Innebandyförbunds webbplats
Infoblad för ansökan tillminesfonden (PDF)
Blankett för ansökan (PDF)