2010-02-23 22:18

Det kan bli spel på hemmaplan

Elin Reinestrand har ett färskt VM-guld på meritlistan men slappnar inte av för det. Morabacken är högaktuell för spel i vårens World Challenge i hemtrakterna Karlstad.

23-25 april spelas World Challenge i Tingvallahallarna i Karlstad. Damlandslaget tar sig an i tur och ordning Tjeckien, Schweiz och Finland, och siktar på att fullborda en fantastisk landslagssäong där inte en enda landskamp förlorats.

För backen Elin Reinestrand kan World Challenge bli speciellt. Om 19-åringen blir uttagen – allt annat vore en överraskning – så kommer hon att spela på välkänd mark, då hon liksom förbundskaptenen Jan-Erik Vaara har sina rötter i Molkom några mil utanför Karlstad. Det blir också en återkomst för landslaget till Värmland då man hade sitt sista läger inför VM i just Karlstad.

Elin Reinestrand spelade i Karlstad fram till förra sommaren då hon valde att byta till Kais Mora.

– Det blir nästan som hemmaplan för mig om jag blir uttagen, berättar Elin som inte hunnit tänka så mycket på World Challenge.

– Nej, jag har inte tänkt så mycket på det ännu. Det är mycket med klubblaget och ett kommande slutspel att tänka på just nu.

Kais Mora har en strålande säsong bakom sig där nyförvärvet Elin Reinestrand är en av spelarna som lyft laget till nya nivåer. Landslagsbacken kände att hon utvecklades mycket i höstas tack vare klubbytet.

– Jag utvecklades mycket i början av säsongen, men jag vet inte om det hänt så mycket sedan VM egentligen. Men det har gått bra för laget och jag känner att jag bidrar, det räcker långt, berättar Elin och säger samtidigt att hon tror att man aldrig slutar att utvecklas.

– Jag har grejer som jag kan förbättra. Man slutar aldrig att utvecklas och jag känner att jag har många områden att förbättra. Sedan ska man komma ihåg att det är viktigt att träna på både sina styrkor och svagheter. 

 

Elin Reinestrand blir glad varje gång hon ser den upphängda VM-guldmedaljen från Västerås i lägenheten. Foto: Bildbyrån.


Landslaget bjöd på en bländande uppvisning under VM i Västerås och var överlägsna turneringen igenom. Trots briljansen hävdar Elin Reinestrand att man kan bli ännu bättre.

– Som jag sade, min inställning är att man alltid kan bli bättre, säger Elin.

– Vi känner att vi vill bli bättre och utveckla landslaget en nivå till. Det kan vi bara göra om vi utnyttjar alla landslagssamlingar optimalt och alla måste alltid ge allt för att vi ska kunna bli bättre. Det finns inte utrymme för någon mättnad efter ett VM-guld.

Även om det inte finns någon mättnad efter ett VM-guld hos Elin Reinestrand så har hon absolut inte glömt veckan i Västerås.

– Nej, absolut inte. Medaljen är upphängd här i lägenheten så jag ser den varje dag och jag blir lika glad varje gång, ler Elin.

– Det är så kul med landslaget att även om man vunnit ett VM-guld så är det inga problem att hålla motivationen uppe. Vi är ett väldigt bra landslag, men vi har bra tränare som hela tiden kommer med idéer och detaljer som gör att vi ska bli ännu bättre, och det sporrar.

Motivationen borgar för att Sverige kommer att ösa på för fullt under World Challenge. För Elin Reinestrand lär det också bli bra uppbackning från läktarhåll, precis som hon hade när hon gästade Karlstad med sitt Kais Mora.

– Vi hade ganska många fans med oss från Mora och samtidigt var min familj och några släktingar där så det var faktiskt kul att det var så många och tittade på den matchen. Jag hoppas det blir samma uppslutning i World Challenge.

World Challenge Officiell Hemsida
Elin Reinestrands blogg
Landslagsprofil: Elin Reinestrand

Författare: Jonas Gustavsson