2010-02-10 12:10

Dags för slutspel i Schweiz

I Schweiz spelar man numer bäst av sju matcher i herrarnas slutspel. Där drar kvartsfinalerna igång på onsdagen. Här har vi summerat läget med fokus på de svenska spelarna.

För sjätte året i rad är det Wiler-Ersigen som har tagit hem grundserien. I år har man gjort det med bred marginal före Grasshopper Club Zürich.

Wiler har bröderna Hofbauer som lagets bästa poänggörare. I laget finns också svenske landslagsbacken Mattias Wallgren.

Grasshopper Club har haft en annan Dalen-bekant spelare som bäste poänggörare i grundserien, nämligen Alexander Bodén. I laget finns också Patrik Lundström, också han från Dalen. Karl Nilsson spelade med laget under hösten men återvände till Lindås vid årsskiftet.

Trea i grundserien kom Alligator Malans som den här säsongen är utan svenska inslag i truppen. Däremot har man en tydlig finsk prägel med Esa Jussila som nyckelspelare och Petteri Nykky som tränare.

Floorball Köniz kom på fjärde plats i serien. Här spelar seriens poängkung: svenske landslagsspelaren Daniel Calebsson.

Femma i grundserien kom Grünenmatt. I laget finns Jens Frejd (tidigare Västerås och Järfälla). De får en tuff uppgift då slutspelet startar. Man möter nämligen Wiler-Ersigen i kvartsfinalen.

En annan svensk i slutspelet är Jonas Thomsson, tidigare Balrog och Järfälla. Han spelar i HC Rychenberg Winterthur som kom på sjätte plats i grundserien.

Så här spelas kvartsfinalerna:
Wiler-Ersigen - Grünenmatt
Floorball Köniz - Tigers Langnau
Grasshopper Club Zürich - Rychenberg Winterthur
Alligator Malans - Chur Unihockey


Författare: Klas Pettersson