2010-02-09 08:52

Bästa 15-åringarna på RIG-uttagningar

Tisdag och onsdag i den här veckan hålls de sista uttagningarna till Riksinnebandygymnasiet i Umeå.

– Vi är väldigt nöjda med att vi fått den statusen på vår utbildning att de bästa i varje årskull kommer till våra uttagningar, säger Fredrik Holmgren instruktör samt tränare för RIG Umeå IBF:s herrlag.

Årskullen född 1994 har sina uttagningar för kommande läsår dels tisdag och onsdag i den här veckan och dels hölls det uttagningar för två veckor sedan. Det är 24 tjejer och 24 killar på uttagningarna, där konkurrensen är hård om de tretton platser som finns.

Samtliga på uttagningarna testas separat i ambition/beslutsamhet, fysik, skolmässig och social mognad samt innebandykvaliteter.
 


Bild från förra årets RIG-uttagningar.


– Vad vi har sett av denna årskull så saknar vi endast en handfull spelare för respektive killar och tjejer. Det är så nära ett ”landslagsläger” för 15-åringar man kan komma, menar Torbjörn Sjögren, instruktör och tränare för RIG Umeå IBF:s damlag.

Samarbetet med förbundskaptenerna för respektive U19-landslag har utvecklats i scoutingarbetet och de har även en viktig funktion på uttagningsdagarna. Här får de en närmare blick på de mest intressanta namnen för respektive årskull.


Författare: Klas Pettersson