2010-02-26 12:48

Allt avgörs i sista omgången

Derby och seriefinal i sista omgången. Nu ska det avgöras vilket damlag som är bäst i Uppsala och får kvala till Elitserien. Sten Sture eller FBC Uppsala.

Ordet ”seriefinal” är verkligen på sin plats. Allra sista omgången i division 1 norra och Sten Sture ligger en poäng före FBC Uppsala när de på lördagen möts i ett hett derby. Den som vinner matchen vinner serien.

Det har nu gått nio säsonger sedan Uppland senast hade ett lag i damernas högsta division.

– Vi är verkligen redo, tycker vi var det redan förra säsongen, säger Sten Stures lagkapten Charlotte Karlberg till Upsala Nya Tidning.
 


Elin Rhöös har varit Sten Stures bästa poängplockare den här säsongen. Foto: Timo Gustafsson.

 
Förra året var det också en rafflande slutduell mellan dessa båda lag (FBC Uppsala hette då Årsta IK). Den gången möttes lagen i näst sista omgången. Precis som tidigare under säsongen slutade detta derby oavgjort. Till slut var det sedan Sten Sture som vann serien med en poängs marginal.

Allt är upplagt för en stor publikfest. När lagen möttes i höstas sågs matchen av 603 åskådare. Förra säsongens seriefinal i näst sista omgången lockade 967 åskådare, vilket är det gällande publikrekordet för damernas division 1.

Läs mer:
Tabell, division 1 norra
Så spelas kvalet


Författare: Klas Pettersson