Sverige är storfavorit - Innebandy.se
2009-02-06 07:07

Sverige är storfavorit

Sveriges damer är naturligtvis stora favoriter inför kvällens landskamp i Karlstad. Hos Svenska Spel står svensk seger i oddset 1,05 medan finsk seger ger tio gånger pengarna.  
 
 

Sveriges har klar plusstatitik på Finland de två senaste säsongerna. Foto: Bildbyrån.
 
 
Resultatmässigt skiljer det mer än någonsin mellan Sverige och Finland.
I sista gruppspelsmatchen i VM 2007 förlorade Sverige mot Finland. Det är Jan-Erik Vaaras hittills enda förlust som förbundskapten.

Men i stället för att den finska vinsten var ett tecken på att man närmade sig, har Sveriges segermarginaler därefter alltså ökat.

Sverige vann VM-finalen 2007 med 7-3. Säsongerna därefter har Sverige och Finland mötts i fyra landskamper. Det har blivit svenska segrar med 10-2, 9-1, 9-5 och 9-2. Sverige har till och med vunnit samtliga tolv perioder i dessa matcher!

 Odds från Svenska Spel:
 1: 1,05
 X: 5,50
 2: 10,00

Fredagens match är en extramatch som spelas i nybyggda CAM Arena
i Karlstad. Huvudföreställningen kommer i och med Finnkampen i Västerås på lördagen.

När det gäller hemmaspelarna Elin Reinestrand och Sandra Håkansson återstår det att se hur mycket de får spela under sin landslagsdebut.

– Sandra är inte helt frisk och vi har tagit tester på henne. Hon hade ingen halsinfektion eller något liknande som kräver penicillin, men vi får vänta tills under fredagen och se om hon kan spela eller inte, säger Jan-Erik Vaara till Nya Wermlands-Tidningen.


Författare: Klas Pettersson