2009-02-05 14:20

SIBF ansöker om medlemskap i SOK

Innebandyn fick nyligen sitt erkännande av Internationella Olympiska Kommittén. Det öppnar för de nationella innebandyförbunden att söka om medlemskap i sitt lands olympiska kommitté – något som nu Svenska Innebandyförbundet nu har gjort.

– IOC recognition handlar om att man står i förrummet till OS-programmet, berättar SIBF:s ordförande Lars-Gunnar Tjärnquist.
  
Svenska Innebandyförbundets medlemsansökan har nyligen skickats till Sveriges Olympiska Kommitté, SOK.

Sporterna som finns i SOK är främst sådana som man förknippar med det olympiska programmet men där finns även sporter som golf och orientering.

Att komma med i SOK innebär att man med i idrottsfamiljen fullt ut, att inflytandet i den svenska idrottspolitiken ökar. Som medlemmar har man yttrande- och förslagsrätt i SOK.

– Att de är beredda att släppa in oss i finrummet ökar respekten för innebandyn som sport. Samtidigt är det en utmaning som ställer ökade krav på oss. Vi får snäppa upp kvalitetskraven men det är bara nyttigt för sporten, säger Tjärnquist som är övertygad om att innebandyn kommer att komma med på det olympiska programmet.

– Det görs ett aktivt arbete på lång sikt för att få in innebandyn på OS-programmet.

Förutom OS medför innebandyns kopplingar till de olympiska organisationerna ökade möjligheter att komma med på ungdoms-OS.Certifikatet som intygar att innebandyn har IOC recognition.
 


Författare: Klas Pettersson