2009-02-12 13:20

Packat och klart för ”Frasse”

När herrlandslaget skiljdes åt i söndags var det ett tårfyllt farväl för materialförvaltaren Tomas Fransson. Här berättar han för innebandy.se om sina år i världens bästa landslag.

– Det har varit sex otroligt roliga år i landslaget, där det största intrycket är att jag lärt känna så underbara människor som kommer att vara vänner till mig resten av mitt liv, säger "Frasse".

Han berättar att det nu är många faktorer tillsammans gör att han nu måste avsluta sitt uppdrag i landslaget.

– Dels är det för att jag inte får det att gå ihop privat…Har en familj med fru Susanne, som stöttat mig enormt genom åren och tagit hand om hemmaplan. Dels har jag mina två små döttrar Elise och Emilia, som kräver mer och mer tid. Vill inte missa den tiden nu.  Ska även vara pappaledig från 1 mars och ett tag framöver.

Dessutom har han arbetet på Carlssons skola att fokusera på.

– Ledning och kollegor har varit väldigt schyssta gentemot mig genom åren med att låta mig vara ledig för mitt ”hobbyarbete”.
 


Tomas Fransson slutar nu som materialförvaltare för herrlandslaget. Här fångad på bild i O2 Arena i Prag. Foto: Klas Pettersson.

 
Samtidigt som han slutar inser han att han kommer att känna en saknad från landslaget.

– Jag vet att i Helsingfors 2010 kommer Kent, Ulf, Klabbe, Frostis samt de övriga som kommer ingå i staben ta tillbaks guldet. Jag ska sitta på läktaren och heja då!

– Sedan kommer jag att sakna tjatet med Janne Lindberg (landslagskonsulent). Utan Janne stannar alla landslagen!
 
”Frasse” kan dock tänka sig att vara materialförvaltare även i framtiden och skulle gärna återkomma till herrlandslaget.

Men har också ett annat uppdrag som han drömmer om:

– Att få vara verksam i Hammarby på något sätt. Materialare i Bajen fotboll är väl ett drömjobb. Vi får se vad som kan hända!


Avslutningsvis har vi bett ”Frasse” att lista sina tre starkaste minnen från åren i landslaget:

 
VM-final 2006
– När Magnus Svensson - gudfar till min dotter Elise - avgjorde i sudden. Stort ögonblick för mig, för alla!

VM 2006
– När jag åkte på en blåsning (mini-svensexa) av landslaget, iscensatt av Jan Ögren Fjellestad. Jag fick vara maskoten Globall under en B-VM match. Grymt kul! Tror att jag var rätt okej.

Finnkampen 2009
– När kapten K-J Nilsson höll ”hyllningstalet” till mig i söndags morse kunde jag inte hålla tillbaks tårarna. Stort emotionellt ögonblick som kommer vara med länge.


Författare: Klas Pettersson