2009-02-07 21:08

Oavgjort i herrmatchen

Som ofta när Sveriges och Finlands herrar möts blev det en skiftande matchbild. Nu blev resultatet 5-5 i en match där båda lagen släppte fram många nya spelare.

Efter 2-2 i första perioden gick Finland fram till 4-2 i andra perioden. Vid det skedet fanns det inget som talade för Sverige. De för dagen blåklädda svenskarna åstadkom inte särskilt mycket då.

– Vi hade inte kraften som krävdes i försvarsspelet. Sedan växte vi och började våga mer under matchens andra halva, summerar landslagscoachen Ulf Hallstensson
 


Rasmus Sundstedt (mitten) landslagsdebuterade och fick högt betyg av landslagscoachen Ulf Hallstensson. Foto: Klas Pettersson.

 
Kim Nilssons reduceringsmål blev en viktig injektion och kort därefter kvitterade Karl-Johan Nilsson.

Kim kom in i andra perioden och han ersatte då Alexander Bodén.

– Det var en liten förändring som vi gjorde i den femman men det blev en markant skillnad. Vi fick mer fart i anfallsspelet när Kim kom in.

Tero Tiitu såg åter ut att bli den som sänkte Sverige. Han gjorde nämligen 5-4, ett resultat som stod sig fram till slutminuten. Med matchuret på 19.40 kvitterade Daniel Calebsson för Sverige.

Bland många debutanter lyfter Ulf Hallstensson fram Rasmus Sundstedt.

– Han är svensk innebandys framtid på backsidan. Han spelar intelligent och är ett hot framåt. Dessutom är han mogen i defensiven.

Sundstedts backkollega Alexander Egebrant klarade sig också bra i debuten. Deras femma spelade + 1.

Matchfakta


Författare: Klas Pettersson