2009-02-16 15:38

Klart med damernas tv-matcher

Nu är det klart vilka av damernas matcher som kommer att visas i tv under våren. Totalt handlar det om tre matcher.

Sedan tidigare har det varit klart att SM-finalen – för damerna såväl som för herrarna – kommer att sändas i ”stora” TV4.

Nu är det även klart med en kvartsfinal och en semifinal från damernas SM-slutspel.

  • Tisdag 17 mars 19.00
    Kvartsfinal 1 
     
  • Lördag 11 april (påskafton) 17.00
    Semifinal 2

 
De två nytillkomna matcherna kommer att sändas i TV4 Sport. Dessa två matcher har möjliggjorts av att Svenska Innebandyförbundet går in och finansierar tv-produktionerna.
 


Under våren kommer tre matcher från damernas SM-slutspel att sändas i tv. Foto: Bildbyrån.

 
SIBF satsar på dessa dammatcher i tv – men satsningen på daminnebandyn är en fråga som inte enbart handlar om tv. Tillsammans med SEI har det startats ett projekt som handlar om att lyfta damelit.

Mattias Hjelmberg, utvecklingschef på Svenska Innebandyförbundet berättar om projektet:

– SIBF vill ha en stark elitverksamhet där både tjejer och killar kan prestera utifrån så lika förutsättningar som möjligt. Genom att visa matcher i tv kan vi visa en bred publik vilken god underhållning innebandy är oavsett om det är killar eller tjejer som spelar.

Jonas Carlberg, marknads- och informationschef på SIBF berättar vidare:

– Vi tror att tv-matcher endast är en av ingredienserna för att lyfta damelit. För att nå nästa nivå på elitserien försöker vi tillsammans med föreningarna arbeta med flera områden, till exempel starkare ekonomi och organisation, bättre arrangemang, färre dubbelmöten med mera.


Författare: Klas Pettersson