2009-02-03 09:09

Erik Bergendahls minnesfond 2009

Det har blivit hög tid att nominera kandidater till Erik Bergendahls minnesfond 2009. Tjejer och killar mellan 11 och 15 år, från vilken innebandyförening som helst i landet, kan nomineras.
 


Bild efter 2008 års prisutdelning: Mats Bergendahl, pristagaren Victor Pierce (Högdalens AIS), Lars-Gunnar Tjärnquist, pristagaren Ronja Malmros (Endre IF), Lasse Granqvist och Marie Bergendahl. Foto: Martin Ekequist.


 
Ansökan till minnesfonden 2009
Minnesfonden är öppen att söka ur för alla innebandyföreningar i hela landet. Priset går till en kille och en tjej, i åldern 11-15 år, från vilken innebandyförening som helst i landet. Nomineringar ska vara insända av en ledare från en medlemsförening i Svenska Innebandyförbundet.

Ansökningstiden är 1-28 februari.

Priset
Båda pristagarna får 10 000 kr att användas till ett träningsläger, cupspel eller liknande. Dessutom får vinnarna VIP-biljett, för vinnaren plus ytterligare två personer, till SM-finaldagen.

Blanketter
Infoblad för nominering till minnesfonden
Blankett för nominering


Den 23 oktober 2001 omkom den då 13-åriga Erik Bergendahl när han blev påkörd av en rattfyllerist nära sin bostad. Erik var på väg till innebandyträning.

Syftet med Erik Bergendahls minnesfond är att ge uppmärksamhet åt den omfattande problematiken runt rattfylleri, att skapa en "våga säga ifrån attityd" bland ungdomar kopplat till alkohol och bilkörning.