2009-02-07 21:26

Debuten innehöll det mesta

Redan under första kvarten hade debuterande Danne Bron-Sundbom hunnit med att göra mål, få en assist och bli utvisad. Under hela finnkampsdagen var han den som fick bäst fart på publiken – med sin underhållning i straffläggningen.

– Det här var skitkul! Jag kan inte säga att jag var i toppform eftersom jag har varit sjuk. Men jag tror inte att jag gjorde bort mig.

Han är känd för att gå in för det han gör. Det märktes redan under nationalsången före matchen – då han bokstavligen tog i för kung och fosterland.

– Ja, jag tog i så det stod härliga till! Man vet ju inte om det blir fler tillfällen och då vill jag inte känna att jag inte sjöng nationalsången, säger han men hoppas förstås på fler tillfällen i landslagströjan.
 


Danne Bron-Sundbom forsar fram i ett svenskt anfall. Hans landslagsdebut innehöll det mesta. Foto: Klas Pettersson.


Med matchuret på 12.41 blev Bron-Sundbom utvisad. Dessförinnan hade han både gjort ett mål och spelat fram till ett.

Här berättar han om…

…målet
– Det var bara att sprätta upp den. Fantastisk känsla att få göra mål direkt i sin första landskamp.

…assisten
– Jag vet inte ens om det var jag som borde få assisten. Hagberg gjorde ju målet helt på egen hand.

…utvisningen
– Totalt felaktig.

På slutet när Sverige jagade kvittering hade Bron-Sundbom ett skott som tog i stolpen. I stället var det Daniel Calebsson som lite senare kunde kvittera till 5-5.

I den följande straffläggningen var det Danne Bron-Sundbom som inledde. Han påbörjade sin straff och hann med att göra strechingövningar – till publikens stora förtjusning. Sedan avslutade han straffen på bästa sätt.

– Det ska vara show! Kent och Ulf sa åt mig att gå in och sätta fart på publiken. Det var ju skönt att det blev mål också. Jag älskar när det blir straffar.


Författare: Klas Pettersson