2009-02-27 07:03

Damernas kvartsfinalval i tv

På söndag avslutas Elitserien. Damernas kvartsfinalval kommer sedan att göras direkt i TV4 Sport på måndagen.

Det har nu blivit klart att vi får se Elitseriens bästa lag göra sina motståndarval direkt i tv. Närmare bestämt i första periodpausen i måndagens SSL-match mellan Dalen och Warberg.

Från Iksu får vi se Susanne Ekblom, från Balrog kommer Hermine Dahlerus och från Rönnby kommer Anna Didriksson. Denna trio kommer att vara på plats i Gammliahallen och meddela sina val.

Det står ju redan klart att det är dessa tre lag som kommer på de tre översta platserna och därmed får välja kvartsfinalmotståndare bland lagen på plats 5-8.

– Mycket glädjande att vi lyckades ordna så att detta kvartsfinalval kan visas direkt i tv, säger Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Anwar Samuelsson.
 


Blir det Balrog eller Iksu som vinner serien och får inleda valet av kvartsfinalmotståndare? Foto: Kenneth Strignérus.


Än återstår det att se om det blir Balrog eller Iksu som blir seriesegrare och därmed får inleda valet bland lagen som slutar på plats 5-8. Därefter väljer tvåan i grundserien bland de resterande lagen på plats 5-8. Sedan väljer trean (Rönnby) bland de resterande lagen på plats 5-8. Fyran i grundserien får möta det återstående laget. 
 

Datum i damernas SM-slutspel:

Kvartsfinal 1: 15 mars (en match 17 mars - sänds i TV4 Sport)
Kvartsfinal 2: 22 mars
Ev. kvartsfinal 3: 29 mars
Semifinal 1: 5 april
Semifinal 2: 10 april (ena matchen 11 april - sänds i TV4 Sport)
Ev. semifinal 3: 13 april
SM-final: 18 april (sänds i TV4)


Författare: Klas Pettersson