Bergman i landslagscomeback - Innebandy.se
2009-02-06 07:03

Bergman i landslagscomeback

Balrogs målvakt Linnea Bergman gör comeback i landslaget i veckoslutets två matcher mpt Finland. 

Vad var din första tanke när du fick vet a att du var uttagen?
– Jag blev glad, men inte överraskad eftersom jag visste att jag var aktuell, säger Linnea.

Du gjorde comeback i Elitserien i år. Varför slutade du spela?
– Jag kunde inte påverka mina arbetstider och fick inte innebandyn och jobbet att gå ihop. Jag var klar med innebandyn då och nöjd med att lägga hjälmen på hyllan. Nu kan jag lägga mitt schema själv och är sugen på att spela. Min mamma är så stolt över mig och glad över att jag spelar igen, skrattar Linnea.

När du slutade spelade du i Rönnby, varför blev det Balrog nu?
– Det var det bästa alternativet för mig att utvecklas i och jag är jättenöjd över det beslutet. Egentligen tackade jag nej tidigt i somras när Balrog hörde av sig, sedan ångrade jag mig och provtränade med laget. Tidigare jag spelat i konkurrerande lag till Balrog och jag hade väl mina funderingar, men jag blev väl mottagen av laget, menar Linnea.

Balrog ångar på i Elitserien och visar en oförskämt bra form. Du själv har hållit nollan i två matcher denna säsong. Har du utvecklats sedan din tidigare landslagssejour?
– Det var två år sedan jag spelade i landslaget senast och jag har spelat i division 2-laget Nykvarn. Egentligen är jag överraskad över att det har gått bra så snabbt, men jag har vuxit mentalt och övriga livet fungerar bra nu. Jag har en starkare grund att falla tillbaka på om det inte går lika bra med innebandyn, tycker Linnea.

Vad är det som gör Balrog så bra?
– Vi är ett lag med många individuellt duktiga spelare som tillsammans utgör ett starkt lag som har ett jävlar anamma, anser Linnea.

Vad stoppar Balrog från att vinna SM-guld i Globen?
– Jag  hoppas att det inte finns något som stoppar oss, men det mentala kan ställa till det. Vi är riktigt bra och visst vore det kul att spela i Globen. Iksu är nog det största hotet, för de spelar en uppstyrd innebandy med tanke och kan rulla ut ett lag, berömmer Linnea.

Du har spelat fem landskamper tidigare, alla under Jan-Erik Vaaras ledning. Vad förväntar du dig av landslagshelgen?
– Jag hoppas på att få visa min goda form och prestera på topp. Vi ska spela två landskamper och förhoppningsvis får jag spela en av dem. Upplägget verkar vara ganska lugnt även om det ingår fystester och många pass. Det ska jag klara utan problem, menar Linnea.

Tre lagkamrater gör dig sällskap till Västerås och Finnkampen. Beskriv spelarna!
– Erika Tjusberg: Hon har gjort en väldigt bra säsong, är stabil och gör klockrena ingripanden.
– Lisah Samuelsson: Är lite mer defensiv än Erika, utstrålar trygghet.
– Emelie Lindström: Speluppfattningen och målsinnet är hennes styrkor och hon är på topp just nu.

Vad tror du om era chanser mot Finland?
– De är nog goda, vi har ett bra lag och alla ska vara stolta över att de är uttagna. Min inställning som jag hoppas att jag delar med de andra spelarna, är att vi går för vinst, lovar Linnea Bergman.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon