2009-02-03 09:07

Arrangörer sökes till Skol-VM

2011 är Skol-VM i innebandy för första gången ett officiellt VM inom Internationella Skolidrottsförbundet. Svenska Skolidrottsförbundet söker nu arrangörer till denna turnering för skollag från hela världen.

Att arrangera ett internationellt innebandymästerskap ställer stora krav på organisationen. Samtidigt är det en fantastisk möjlighet att i innebandyns födelseland sprida sporten ut i världen och för en stad att visa upp sitt arrangemangskunnande.

Innan ni gör er intresseanmälan bör ni ta del av vilka förutsättningar som gäller.

Skol-VM i innebandy har spelats på prov vid ett tillfälle tidigare, 2007 i Tjeckien. Då blev Sverige världsmästare på både kill- och tjejsidan. 2009 spelas mästerskapet i Slovakien, återigen med svenskt deltagande. Inför det första officiella mästerskapet har Svenska skolidrottsförbundet får en förfrågan om Sverige vill arrangera skol-VM.

Skol-VM har 2009 åtta deltagande killag och sex tjejlag. Mästerskapet förväntas växa med ytterligare några lag till 2011. I turneringen deltar skollag från hela världen. 2009 finns bland annat Nigeria och Georgien med. Spelarna är 15-16 år och varje trupp består av cirka 23 deltagare.

Svenska Skolidrottsförbundet söker nu en arrangör till Skol-VM som kommer att spelas under våren 2011.

För att få arrangera Skol-VM bör/ska följande kriterier uppfyllas:

• Spelplan med måtten 40 x 20 m
• En arena med publikkapacitet på minst 1000 åskådare
• Rymliga utrymmen för media och VIP-gäster
• Möjlighet till boende för en låg kostnad för samtliga deltagande lag
• Kommun eller sponsor garanterar ekonomin
• Projektorganisation ska finnas
• Samarbete med skolidrottsförening på orten är önskvärt

Om intresse finns, ta kontakt med Johan Sandler på johan.sandler@skolidrott.se eller 08-699 65 09. Intresseanmälan ska vara Skolidrottsförbundet tillhanda senast den 31 mars 2009.