2008-02-24 23:58

Onyx klara för division 1

Inför slutomgången nästa helg är det fortfarande oklart kring seriesegern i herrarnas division 2-serier – med undantag för  en serie. Onyx vann nämligen lördagens seriefinal mot Solfjäderstaden och har därmed ett ointagligt sexpoängsförsprång.

I division 2 mellersta Svealand råder inget tvivel om vilket lag som är bäst. Nyköpingslaget Onyx IBK har gjort flest mål och släppt in minst. Nu har man även slagit värsta konkurrenten i tabelltoppen, Solfjäderstaden, både hemma och borta.


Seeriesegern är klar! Glädjen i Onyx var stor. Foto: Alex Kappel.


Inför den näst sista omgången hade Solfjäderstaden fortfarande en liten chans att snuva Onyx på seriesegern. Men då var man till att börja med tvungna att vinna lördagens seriefinal.

Det började bra för Solfjäderstaden som gjorde matchens två första mål. Det som fällde avgörandet var dock första halvan av slutperioden, då Onyx vänder underläge till tvåmålsledning.

Onyx har seriens poängkung i Martin Lindqvist. Han har snittat på över två gjorda mål per match. Vid lördagens match i Motala blev dock Lindqvist poänglös. I stället klev Richard Svensson fram som matchvinnare. Han spelade fram till reduceringen 3-2. I tredje perioden gjorde han målen som betydde 3-3 och 3-4 innan han spelade fram till 3-5.

Seriesegern innebär direkt uppflyttning till division 1. För Solfjäderstaden väntar en ny ödesmatch när serien avslutas på söndag. Då möter man Sävsjö på bortplan. Om Sävsjö vinner matchen lägger man beslag på andraplatsen som innebär kval till division 1.

I övriga fem division 2-serier är det fortfarande öppet om seriesegern. Här är läget i dessa serier:

Norra Norrland
Ersboda vann lördagens viktiga toppmatch mot Wibax Piteå. Serien toppas dock av Öjebyn som möter Wibax Piteå i ett den högintressanta slutomgången.

Södra Norrland
Surahammar vann lördagens seriefinal och gick därmed förbi Runsten i tabelltoppen.

Östra Svealand
Visby har en poäng till godo på tvåan Odelberg/Gustavsberg inför sista omgången.

Västra Götaland
Topplagen Lindås och Lidköping vann sina matcher i helgen. Därmed behåller Lindås greppet om tabelltoppen och leder med en poäng när man avslutar serien på söndag. Lindås möter Skattkärr som kämpar för nytt kontrakt.

Södra Götaland
Åstorp/Kvidinge fick bara en poäng mot Tygriket i lördagens hemmamatch. Därmed tappade man serieledningen till Munka-Ljungby. Munka-Ljungby leder med en poäng och möter jumbon Olofström hemma i slutomgången.


Författare: Klas Pettersson