2008-02-11 06:44

Kvar i serietopp efter Marias hattrick

Södra Dal var illa ute i hemmamatchen mot IBF Göteborg. Då klev 15-åriga Maria Adler fram och gjorde hattrick. Södra Dal kunde vinna matchen och behåller därmed serieledningen i division 1 södra med tre matcher kvar att spela.

Förbundsserierna är inne på upploppet. I damernas division 1 får seriesegrarna kvala till elitserien.


Maria Adler gjorde 2-2, 3-2 och 4-2 mot IBF Göteborg i damernas division 1 södra. Målen var viktiga när hennes lag lag Södra Dal behöll serieledningen. Foto: Bildbyrån.

 

Ett lag som kunde hålla undan i toppen är Södra Dal i division 1 södra. Det var dock inte utan problem som laget vann lördagens hemmamatch mot IBF Göteborg.

IBF Göteborg snuvade ju Södra Dal på seriesegern för ett år sedan och inför sista perioden ledde Göteborg med 2-1.

Maria Adler är yngst i Södra Dal och före lördagens match hade hon bara gjort två mål i serien den här säsongen. Hon var dock den som såg till att fixa segern till Södra Dal. Hon gjorde 2-2, 3-2 och 4-2.

Södra Dal behåller serieledningen i den södra serien med tre matcher kvar att spela – men det är jämnt i toppen av serien. Olofström och Färjestaden ligger bara en poäng efter i tabellen. På söndag tar Färjestaden emot Södra Dal.

Aktuell tabell, division 1 södra


I de övriga division 1-serierna är det oförändrat i toppen.
I den norra serien leder RIG Umeå efter söndagens bortavinst mot Sävar med 5-2.

Västerås IBF är nu mycket nära att säkra segern i division 1 (såväl på damsidan som på herrsidan). VIBF-tjejerna slog Fröjered med 10-2 på lördagen och leder division 1 västra.

Huddinge IK är fortfarande obesegrade i division 1 östra. Serietvåan Sten Sture vann med hela 13-1 mot jumbolaget Väsby. I den matchen gjorde Caroline Rengren hela sju mål, vilket är tangerat målrekord i damettan.


Författare: Klas Pettersson