2008-02-05 15:56

Erik Bergendahls minnesfond 2008

Det har blivit hög tid att nominera kandidater till årets Erik Bergendahls minnesfond 2008. Tjejer och killar mellan 11 och 15 år, från vilken innebandyförening som helst i landet, kan nomineras.

Varje år går priset till en kille och en tjej, i åldern 11-15 år, från vilken innebandyförening som helst i landet. Nomineringar ska vara insända av en ledare från en medlemsförening i Svenska Innebandyförbundet.

Pristagarna får 10 000 kronor vardera att användas till ett träningsläger, cupspel eller liknande. Dessutom får vinnarna VIP-biljett, för vinnaren plus ytterligare två personer, till SM-finaldagen.

– Jag kan inte nog stryka under, den glädje jag får tillbaka då jag ringer upp vinnarna varje år. Att få komma till Globen och SM-finalerna är stort för ungdomarna, säger Göran Berg, kanslichef på Stockholms Innebandyförbund.


Bild tagen efter 2007 års prisutdelning: Lisa Larsson, Mats Bergendahl, Lasse Granqvist, Marie Bergendahl och Philip Blyberg. Foto: Martin Ekequist.


Den 23 oktober 2001 omkom den då 13-åriga Erik Bergendahl när han blev påkörd av en rattfyllerist nära sin bostad. Erik var på väg till innebandyträning.

Syftet med Erik Bergendahls minnesfond är att ge uppmärksamhet åt den omfattande problematiken runt rattfylleri, att skapa en "våga säga ifrån attityd" bland ungdomar kopplat till alkohol och bilkörning.

Vill Ni donera pengar till Erik Bergendahls Minnesfond så använd er av postgiro 10 28 92 – 7.

Sista ansökningsdatum är 29 februari 2008.

Klicka här för mer info och ansökningsformulär


Författare: Klas Pettersson