2008-02-18 14:18

”Det ska krigas på planen”

I helgen skedde det första tränarbytet i Svenska Superligan då Magnus Augustsson på nytt gick in som ny huvudtränare för Pixbo Wallenstams herrar. ”Aga” går direkt in i hetluften då hans Pixbo på måndagen möter Falun. Matchen sänds i TV4 Sport.

Hur ser organisationen ut kring laget nu efter tränarförändringarna? Vilka kommer att stå i båset ikväll?
– Det är lite oklart än. Tanken har varit att jag och Rune Engström skulle stå i båset ikväll men av personliga skäl som inte alls har med innebandyn att göra så är det tveksamt om Rune kommer att kunna vara med ikväll. Som det ser ut just nu kommer han inte kunna vara med.

– Sedan kommer vi efter matchen, under tisdagen att sätta oss ledningen kring herrlaget och diskutera vidare hur rollfördelning skall se ut och vilka som skall träna laget nu mot slutet av säsongen.

Du gjorde comeback som tränare för Pixbo även under våren ifjol. Varför valde du sedan inte att fortsätta under hela den här säsongen?
– Jag valde att inte göra det även om jag gärna skulle vilja ha gjort det. Som elittränare krävs det att man ger 110 % och jag känner att jag inte haft den tiden med tanke på att man har familj och även ett jobb att tänka på. Sedan är det olyckligt att det blivit så här i Pixbo i år igen och när jag fått frågan så har jag tackat ja med tanke på klubbens bästa.


Ikväll är Magnus Augustsson tillbaka i Pixbo Wallenstams bås igen. Foto: Bildbyrån.


Vad gjorde att du nu valde att återigen gå tillbaka som tränare för laget?
– När de ansvariga för laget tagit beslutet att det krävs förändringar i ledarstaben så fanns det nog inte så många olika alternativ. Jag fick frågan och då tackade jag ja för klubbens bästa. Det skall bli fruktansvärt kul även om det blir mycket att göra. Jag får förmånen att vara med igen och jag känner att jag kan ställa upp för klubben igen och det skall bli riktigt roligt.

Vad är det roligaste med att vara tillbaka som tränare för Pixbo?
– Framförallt så saknar jag att få vara med i hetluften igen. Man kollar ju givetvis ändå på många matcher men det är inte riktigt samma sak som att vara med och vara en del i det hela. Sedan saknar man allt det där härliga snacket med spelarna och även snacket i omklädningsrummet. Det blir en kick att få vara med igen.

Vad kommer du att tillför som tränare för laget?
– Som person så är jag nog rätt så idérik och som tränare har jag nog en hel del bra idéer som kan höja laget. Sedan kommer jag att försöka få upp engagemanget och hjärtat för klubben hos spelarna igen. Sedan har jag nog lite fingertoppskänsla också och även lite flyt när det gäller att fatta de avgörande besluten i en match.

Vad har du för förväntningar på laget inför slutspelet?
– De här förändringarna skedde till stor del på grund av en del spelares åsikter. Så nu har klubben gjort det de kan göra så nu är nummer ett för mig att se till så att spelarna börjar kriga för klubben. Det har varit lite avsaknad av det på slutet så det gäller för mig att få igång dem igen. Det skall krigas på planen!

Ikväll möter ni Falun i en match som direktsänds i TV4 Sport. Hur går dina tankar inför kvällen?
– Det kommer att bli en rolig match. Det kan vara lite svårt för mig att komma rakt in i hetluften mot ett topplag som Falun men personligen har jag ändå förväntningar på oss att vi skall vinna. Men Falun kommer att bli en svår nöt att knäcka. Av det jag sett av Falun på tv så har de ett gediget spel och kämpar bra. De spelar även taktiskt bra.

Hur ser läget ut i truppen inför kvällen match? Några skador eller sjukdomar?
– Det är bara Daniel Johansson och Henrik Delborn som är tveksamma till spel. Vi kommer testa dem innan matchen och se om de kan spela. Annars ska truppen vara okej.

Hur bra koll har du på Falun?
– Jag och Rune har snackats vid mycket under helgen och jag har fått mycket information utav honom så det känns som att man har hyfsad koll ändå. Men framförallt så gäller det för mig att få spelarna att vissa sitt krigarhjärta ikväll.

Vad kommer då att krävas av er för att ni skall vinna ikväll och vad är extra viktigt att tänka på när man möter Falun?
– Det är viktigt att Mattias Helgesson inte får ha lekstuga i vår zon som han har fått ha i en del matcher jag har sett med Falun. Han är en mycket bra spelare så det gäller att vi har koll på honom och även på deras skott utifrån där de är starka.

– För vår egen del gäller det framåt att få igång vårt anfallsspel. Låta bollen rulla och låta den göra mycket av jobbet. Sedan gäller det även för vår del att stå upp fysiskt då jag tror att det kan bli mycket fysiskt spel ikväll

Tack för pratstunden och lycka till ikväll.
– Tack så mycket.

Sändningen i TV4 Sport startar klockan 19.00.
 

Författare: Johan Norberg


Författare: Klas Pettersson