2008-02-01 13:30

Debutantfemma mot Tjeckien

När Sveriges herrar inleder Euro Floorball Tour i eftermiddag mot Tjeckien återfinns flera nya spelare tillsammans i tredjeformationen. Det stod klart när förbundskaptenen Kent Göransson offentliggjorde laget här på innebandy.se.

Av de fem spelarna i tredjeformationen är det Olle Thorsell som är den verklige landslagsveteranen… Hans fem landskamper är mer än vad övriga fyra spelare har tillsammans.

Nygamle Karl-Johan Ramlöv blir backkollega tillsammans med Thorsell. Ramlöv har tre landskamper på meritlistan. Framåt finns debuterande centern Magnus Anderberg tillsammans med Kim Johansson och Magnus Danielsson. Danielsson debuterade vid Finnkampen i december. Det skulle Johansson också ha gjort men han blev sjuk och den blågula debuten sker nu på fredagen i stället.

– Det ska verkligen bli intressant att se vad de kan leverera, säger Kent Göransson.


Martin Dahlgren finns med från start i fredagens match mot Tjeckien. Det blir hans femtonde landskamp i karriären. Foto: Bildbyrån.


Laget har gjort två träningspass under sin samling. Ett i Upplands Väsby före avresan och ett pass efter ankomsten till Zürich.

– Det har sett helt okej ut på träningarna med bra linjer i spelet, säger Göransson som trots allt förväntar sig att det ser ännu bättre ut när matchen mot Tjeckien tekas igång i Saalsporthalle klockan 16.30.

Mattias Wallgren är krasslig och kommer inte att vara med mot Tjeckien. Det var även frågetecken för Magnus Svensson på torsdagen men han har bättrat sig och han kommer att finnas med i det blågula laget från start.

Svensson ingår i en formation där fyra spelare från Warberg kommer att spela tillsammans med Daniel Calebsson.Sveriges startuppställning

 

 
1


21
17
8
16
9


13
5
15
25
20


4
2
10
19
22


30
3
29
18


 

 

 Målvakt
 Peter Sjögren

 Första femman
 Jesper Berggren
 Daniel Dahl
 Martin Dahlgren
 Karl-Johan Nilsson
 David Gillek

 Andra femman
 Jimmy Persson
 Kimmo Eskelinen
 Daniel Calebsson
 Martin Emanuelsson
 Magnus Svensson

 Tredje femman
 Olle Thorsell
 Karl-Johan Ramlöv
 Magnus Danielsson
 Magnus Anderberg
 Kim Johansson

 På bänken
 Daniel Ramsin
 Andreas Johansson
 Alexander Bodén
 Mattias Helgesson

 På läktaren 
 Kristoffer Asp
 Mattias Wallgren


 


   

Matchtider, Euro Floorball Tour

Fredag 1 februari
16.30 Tjeckien - Sverige
19.30 Finland - Schweiz  

Lördag 2 februari
15.00 Sverige - Finland  
18.00 Schweiz - Tjeckien  

Söndag 3 februari
11.00 Finland - Tjeckien  
14.00 Schweiz - Sverige


 


Författare: Klas Pettersson