2008-02-11 12:41

"De spelar väldigt okonventionellt"

På måndagskvällen möts Storvreta och Caperio/Täby i Svenska Superligan. Matchen sänds i TV4 Sport. Här har vi intervjuat Storvretas Johannes Gustafsson om hans tankar inför matchen. Han för klarar varför Täby är ett svårt lag att möta.

Ikväll är det dags för er första match i TV4 Sport. Hur känns det?
– Det ska bli riktigt roligt att spela både inför tv-publiken och även vår fantastiska hemmapublik som jag tror kommer att bli mycket stor ikväll.


Storvretas Johannes Gustafsson spelar i en femma som framför allt ska hålla tätt bakåt. Senast producerade formationen dock en hel del framåt också. Foto: Bildbyrån.


Ni möter ikväll Caperio/Täby som har tre raka segrar i SSL med vinster mot AIK, Falun och Pixbo. Vad är det som gör Täby så svåra att möta?
– De spelar väldigt okonventionellt. De spelar som allra bäst när det blir svajiga matcher med mycket känslor. Då får många ”klassiska” lag får svårt att behålla kontrollen medan Täby vill ha det just så och försöker skaka om matcherna så mycket som möjligt.

Ni själva vann med 7-8 efter sudden mot Täby i höstas. Vad kommer att krävas av er för att ni skall vinna även ikväll?
– Vi har också gjort några riktigt bra matcher nu det senaste så det gäller att fortsätta spela som vi gjort på slutet. Gör vi det så tror jag att det kommer att räcka för seger ikväll.

Ni ligger för tillfället på en fjärdeplats i SSL med 31 poäng på 17 matcher. Hur nöjda är ni med er säsong så här långt?
– Vi är mycket nöjda. Vårt mål har varit att ta oss till slutspel vilket vi kommer att göra. Jag tror vi hade åtta nya spelare i truppen inför den här säsongen så vi kan bara vara jättenöjda med vår placering så här långt.

Ni själva har som sagt också spelat väldigt bra de senaste matcherna med vinst i sudden mot serieledarna Warberg och senast vinst med 8-1 mot Jönköping. Vad tror du om era chanser i ett kommande slutspel?
– Det kan nog bli svårt. Det är en tuff väg att gå om man skall lyckas i ett slutspel men vi har ett duktigt lag så jag tror ändå att vi kan vara med och skrälla.


Täby har en positiv trend just nu med segrar mot Falun, AIK och Pixbo. Blir det ytterligare en trepoängare på måndagen?


För dig själv personligen har det poängmässigt gått tungt i år. Endast 10 poäng på 17 spelade matcher. Vad beror det på?
– Jag är ändå nöjd. Vår kedja har knappt släppt in något mål utan hållit nollan under många matcher. Jag tycker också att jag har kommit in bra i min nya forwardsroll och är mycket nöjd med hur vi har lyckats täppa till bakåt.

Hur är läget i truppen inför dagens match? Några skador eller sjukdomar?
– Vi har två långtidsskador på de båda backarna Mattias Samuelsson och Niklas Wallén. Annars så ska alla övriga spelare i truppen vara okej.

Er landslagsback Mattias Samuelsson blir borta under resten av grundserien. Hur mycket påverkar det er?
– Som vanligt när en mycket bra spelare är borta så saknas han givetvis. Men jag tycker ändå att vi lyckas täcka upp för honom och vi har även räknat med att vi kan drabbas av skador under säsongen. På sätt och vis är det lite tur att han är skadad nu istället för i slutspelet.

Matchen Storvreta-Caperio/Täby sänds i TV4 Sport. Sändningen startar klockan 19.00.

Författare: Johan Norberg