A till Ö inför ödeshelgen - Innebandy.se
2008-02-22 10:16

A till Ö inför ödeshelgen

Det är nu det gäller! Massvis av innebandyserier ska avgöras runt om i Sverige. Kampen om slutspel, kval, seriesegrar och förnyade kontrakt är intensiv. Nu i veckoslutet spelas ett stort antal ödesmatcher. Vi guidar dig från A till Ö.


Förra helgen hade Engelholm anledning att jubla. Man slog Röke med 10-5 och tog ett stort steg mot ett förnyat division 1-kontrakt. Foto: Bildbyrån.
A
ll dramatik, varje mål och varje utvisning i förbundsseriematcherna kan du följa på LiveMatch här på innebandy.se.


B
ara fyra vinstmatcher har det blivit för Kumla i division 1. Laget som spelade i elitserien förra säsongen riskerar sin andra nedflyttning på två år. Vinner Kumla söndagens hemmamatch mot Fröjered tar man sig dock upp över nedflyttningsstrecket.
Division 1 västra, damer

C
hansen finns för Väsbys damer att ta säsongens första poäng då man möter Huddinge IBS på hemmaplan. Väsby är den enda nollpoängaren i säsongens förbundsserier.
Division 1 östra, damer

D
erbyn blir det i Värmland på fredagskvällen i herrtvåan. GS86 tar emot jumbon Sjöstad och har chansen att gå upp över nedflyttningsstrecket. Det kan i så fall bli på bekostnad av Skattkärr som möter distriktets bästa lag i serien, Lesjöfors/Filipstad.
Division 2 västra Götaland, herrar


E
n ny säsong i division 2 kan Rydboholm se fram mot om man vinner lördagens ödesmatch hemma mot Gnosjö.
Division 2 mellersta Svealand, herrar


F
em poängs försprång i tabelltoppen har Västerås IBF. Nu möter man tvåan Vänersborg på hemmaplan och kan liksom klubbens herrlag säkra en division 1-seger. Denna seriefinal spelas i Västeråshallen på söndag.
Division 1 västra, damer

G
ranlo möter Sundsvall City på fredagskvällen. City jagas av Farsta nedanför nedflyttningsstrecket och skulle behöva poäng. Nästa helg blir det svårare för Sundsvall City att ta poäng, då man möter topplaget Umeå City.
Division 1 norra, herrar

H
uddinge IK är storfavoriter hemma mot IBF Falun Ungdom på söndag. Vinner man matchen innebär det att man är klara seriesegrare med en match kvar att spela. Annars kan det bli så att avgörandet fälls i slutomgången, då HIK har bortamatch mot Sten Sture.
Division 1 östra, damer


I
nnebandyns dag är det i Göteborg på lördagen. Det blir en match i Elitserien (Pixbo-Rönnby) och en i Svenska Superligan (Pixbo-Jönköping). Matcherna spelas i Scandinavium.


J
umbolaget Warberg står på programmet för Södra Dal på söndag. Vinner Södra Dal där har man skaffat sig ett mycket bra läge inför slutomgången, då utmanarna Olofström och Färjestaden möter varandra. Södra Dal har avgörandet i egna händer.
Division 1 södra, damer

K
ais Moras damer har chansen att ta ett stort steg mot SM-slutspel. Laget har sexpoängsmatcher mot Örnsköldsvik på lördagen och Dalen på söndagen.
Elitserien, damer


L
ediga från seriespel i helgen är tjejerna i RIG Umeå. De kan i stället säkra seriesegerna i onsdagens match mot Iksu Ungdom.
Division 1 norra, damer


M
ålfoto kan det bli i den sydligaste herrtvåan, där det är två nykomlingar som slåss om seriesegern. Just nu är det Åstorp/Kvidinge som ligger en poäng och fem måls bättre målskillnad före Munka-Ljungby. Förra året vann Åstorp/Kvidinge division 3 Skåne före just Munka-Ljungby.
Division 2 södra Götaland, herrar

N
orrbotten ser ut att åter bli representerade i herrarnas division 1 nästa säsong. Öjebyn leder den nordligaste division 2- serien före Wibax Piteå. Om Öjebyn slår G/M borta på söndag har man säkrat seriesegern och uppflyttning till division 1.
Division 2 norra Norrland, herrar


O
nyx och Solfjäderstaden var med i toppstriden förra året med fick då ge sig mot KFUM Linköping. I år hamnar seriesegern hos någon av dem. Seriefinal i Motala Sporthall på lördagseftermiddagen.
Division 2 mellersta Svealand, herrar


P
å distriktsnivå noterar vi en stormatch i sista omgången av Norrbottens herrtrea. Serieledande K4 från Arvidsjaur tar emot Argentum från grannkommunen Arjeplog. Båda lagen är obesegrade och intresset är mycket stort inför matchen.
Division 3 Norrbotten, herrar

Q
uist och hans lagkamrater i Pixbo spelar mot Jönköping. Samtidigt som Jik jagar en slutspelsplats jagar Pixbo en plats bland de fyra främsta. Matchen spelas i Scandinavium.
Svenska Superligan, herrar


R
unsten har haft kommandot hela säsongen. På lördagen väntar seriefinal borta mot Surahammar och gästrikarna kan plötsligt bli av med serieledningen.
Division 2 södra Norrland, herrar

S
ödra herrettan har ett riktigt getingbo i toppen. Den stora spänningen lär dock komma i serieavslutningen nästa söndag med seriefinalen Mullsjö-Älvstranden. Trots att det är seriefinal i sista omgången kan det vara ett tredje lag, KFUM Linköping, som får jubla över seriesegern.
Division 1 södra, herrar


T
rots att både Pixbo Wallenstam och Rönnby har gjort en magnifik grundserie, har lagen var sin förlust i bagaget från den senaste matchen. På lördagen möts de i seriefinal i Scandinavium.
Elitserien, damer

U
tklassningssegrar har det blivit i de flesta matcherna för Rönnby Ungdom och Köping i damernas division 2. I helgen spelas näst sista omgången. Nästa fredag spelas sista omgången och lagen möts i en helt avgörande match.
Division 2 Västmanland, damer

V
ännäs tar emot Östersund hemma i Hammarhallen. Om Vännäs vinner har man tagit ett stort steg mot förnyat kontrakt.
Division 1 norra, damer

X
är ett tipstecken som inte räcker för Färjestaden mot AIK på lördagen. Man bör vinna alla de tre matcher som återstår i SSL för att ha en teoretisk chans att hänga kvar.
Svenska Superligan, herrar


Y
tterligare en serie som kommer att avgöras först i slutomgången är västra Götalandstvåan. Lindås leder en poäng före Lidköping när det återstår två omgångar.
Division 2 västra Götaland, herrar


Z
orrande Jens Frejd gjorde tre mål senast. Han är en betydelsefull spelare på fredagskvällen då hans Järfälla möter Caperio/Täby. Fem lag slåss om de två sista slutspelsplatserna
Svenska Superligan, herrar


Å
kersberga spelar jumbofinal mot Lillån. Vinnande laget har fortfarande en chans att ordna nytt kontrakt i slutomgången. Landets största klubb ”Ackers” verkar få stor publik i säsongens sista hemmamatch. Dessutom har man lånat in Storvretaspelaren (tidigare Åkersberga) Andreas Samuelsson – som spekaer.
Division 1 mellersta, herrar

Ä
ven division 2 östra Svealand är en serie där det är jämnt i toppen. Visby leder en poäng före Odelberg/Gustavsberg. Inga toppmatcher återstår; under seriens två sista omgångar har både Visby och Odelberg matcher mot lag längre ner i tabellen.
Division 2 östra Svealand, herrar

Ö
desmatcherna är som synes många det här veckoslutet. Totalt spelas det 87 matcher i förbundsserierna och det ska alltså krigas om 261 poäng.

Lista över alla matcherna

Författare: Klas Pettersson