2008-02-04 08:15

19.59 igen

Förra säsongen avgjordes herrarnas division 1 norra i absolut sista sekunden. Gävle GIK avgjorde mot Sirius efter 19.59 av sista perioden. Den här säsongen var det ingen seriefinal – men GGIK gjorde ett viktigt mål mot Sirius i sista sekunden igen!

För knappt ett år sedan var det helt avgörande match på Träffen IP mellan Gävle GIK och Sirius i sista omgången. Då gjorde GGIK 6-5 med en sekund kvar att spela.

När lagen möttes igår låg ingen serieseger i potten men åtminstone för GGIK stod viktiga poäng på spel. Sirius ledde men med klockan på 19.59 i tredje perioden kunde Gävle kvittera till 7-7. Sedan tog man ytterligare en poäng efter avgörande mål i sudden death.

Matchfakta 2006/07
Matchfakta 2007/08

Gävle GIK är i högsta grad med i toppstriden i år också. Om laget skulle ta steget upp i Svenska Superligan så är i alla fall Träffen ingen arena som Sirius kommer att sakna nästa säsong.

Förutom de två senaste säsongernas sekunddramatik fick Sirius sitt omklädningsrum tömt under söndagens match.

– När vi kom in till andra pausen var rummet länsat på allt. Kläder, mobiler, plånböcker och nycklar, berättar tränaren Lars Jedheim för Upsala Nya Tidning.

Det var inte sekunddramatik bara i Gävle.

Sundsvall City tog emot Storvreta/Vesta i samma serie. Mycket viktiga poäng stod på spel kring det nedre nedflyttningsstrecket. Storvreta/Vesta kvitterade till 4-4 efter 19.59 av tredje perioden men Sundsvall gjorde 5-4 i sudden death.


Författare: Klas Pettersson