2007-02-23 08:31

”Vi har en positiv känsla i laget”

Inför söndagens tv-sända match mellan Helsingborg och Järfälla har innebandy.se tagit sig ett snack med Järfällas och landslagets Fredrik Djurling. I intervjun berättar Djurling bland annat om varför det gått så bra för Järfälla under de senaste omgångarna.Landslagets och Järfällas profil Fredrik Djurling blicka fram mot resten av säsongen, som till att börja med innebär tv-sänd match borta mot Helsingborg på söndag.


Ni har tagit poäng i fem raka matcher nu. Hur känns det?
– Givetvis jättebra, det funkar bra nu. Jag tycker att det känts allt bättre ända sedan efter jul. Vi mötte några topplag efter jul varför vi inte vann men sedan har segrarna börjat trilla in. Jag tycker att vi spelat bra ibland tidigare också men haft lite oflyt då och haft en del uddamålsförluster. Därför känns det givetvis skönt och bra nu när poängen också börjat trilla in.

Vad beror det på?
– Vi tränade väldigt hårt under försäsongen och hösten och sedan lättade vi något på träningen efter jul och då kändes det som om det släppte lite i spelet också. Sedan har vi en hel del spelare som är nya i elitserien från och med i år och det tar givetvis lite tid att komma in i spelet.

Varför har det gått så bra de senaste matcherna om man jämför med tidigare under säsongen?
– Förutom det jag sagt tidigare så känns det som att vi har lite mer rutin och kyla nu. Vi håller i spelet bättre nu och stressar inte upp oss lika lätt längre.

Det är mer eller mindre klart att ni kommer att få kvala för att behålla er plats i elitserien. Vad tror du om det och hur det kommer att gå där?
– Jag har lite dålig uppfattning om hur bra division 1 lagen är. Men om vi kan fortsätta på den positiva trenden vi har nu och även göra en bra avslutning på serien så ska det nog gå bra.

Ni möter Helsingborg borta i en tv-sänd match på söndag. Hur tror du det kommer att gå i den matchen?
– De senaste matcherna mot Helsingborg har varit väldigt tillknäppta och det brukar bli väldigt jämnt när vi möts och jag tror det blir något liknande på söndag också. En tuff och tät match.

Både ni och Helsingborg har i praktiken inte så mycket att spela för, kommer det att påverka matchen på något sätt tror du?
– Nej, man tänker inte så som spelare. Vi är inne i en bra fas nu och det vill man fortsätta på.

Vad kommer att krävas från er sida för att ni skall fortsätta den positiva trenden och vinna på söndag?
– Det är svårt att säga. Vi måste hålla tag i den positiva känslan som vi haft i de senaste matcherna. Vi hade en negativ trend i höstas och nu har vi en positiv trend och det känns som att det är mycket lättare att vinna då.

Du själv gick av efter en period i onsdagens match mot Warberg. Varför och kommer du att vara spelklar till helgen igen?
– Ja det stämmer, jag har en förkylning och jag vet inte än om jag kommer spela på söndag. Det får vi se beroende på hur jag känner mig de närmaste dagarna. Men jag kommer nog att åka med ner i vilket fall som helst så jag se hur jag mår då.

Du har varit med i landslaget under dess tre samlingar under säsongen och hittills gjort 25 poäng i elitserien, samtidigt som det som sagt gått rätt så trögt för klubblaget Järfälla. Vad tycker du om din egen insats under säsongen?
– Jag tycker att jag gjort en hyfsat jämn säsong ändå. Givetvis så påverkar det hur det går för laget men jag tycker inte att jag haft någon riktig ”dipp” någon gång under säsongen. Så helt okej säsong. Inte jättebra men ändå helt okej.

Hur ser du på framtiden? Tänker du stanna kvar i Järfälla eller skulle du kunna tänka dig att kanske gå till en klubb med större chans att tillexempel vinna SM-guld?
– Det är ett senare beslut. Mitt kontrakt går ut i år men det beror lite på hur det går för klubben och så. Men som sagt det är absolut ett senare beslut.

Då får jag tacka dig så mycket och önska er lycka till i matchen mot Helsingborg på söndag.
– Tack så mycket.
 

HELGENS MATCHER
  
Söndag:
15.30 Älvstranden-Falun
16.00 Storvreta-Caperio/Täby
16.00 Helsingborg-Järfälla
16.00 Balrog B/S-Dalen
16.00 Jönköping-Warberg
16.00 AIK-Pixbo Wallenstam


Författare: Johan Norberg