Ingen revansch för Warberg - Innebandy.se
2007-02-04 12:40

Ingen revansch för Warberg

Warberg fick ingen revansch mot AIK för Europacupfinalförlusten för snart en månad sedan. När lagen möttes igen under lördagseftermiddagen vann åter AIK, denna gång med 6-9. Anmärkningsvärt var att Magnus Svensson verkar ha kommit igång ordentligt igen då han gjorde hela fem av Warbergs mål.

Det blev en mycket tuff match mellan Warberg och AIK. Warberg inledde matchen bäst men det var AIK som gjorde första målet genom Ricard Norman. Efter det tog AIK över allt mer och ledde också rättvist med 1-3 efter den första perioden. Warberg slarvade mycket med sitt spel och speciellt försvarsspelet.

I den andra perioden fortsatte AIK att utnyttja Warbergs slarv i försvarsspelet och kunde dra iväg ytterliggare till ledning 3-6 efter två spelade perioder.

I tredje perioden spelade Warberg upp sig rejält och började pressa på för att komma ikapp. Men det slarvades fortfarande alldeles för mycket vilket AIK inte var sena med att utnyttja. AIK var samtidigt grymt effektiva och gjorde hela 3 mål på 4 skott i den sista perioden. Slutresultatet blev därmed tillslut 6-9 till AIK

Magnus Svensson var den enda som höll upp Warbergs spel matchen igenom och efter att det gått lite trögt för honom den senaste månaden verkar han vara på gång ordentligt igen. I dagens match gjorde han hela fem av Warberg sex mål och det spelade han fram till.

– Fem mål i en match har jag nog aldrig gjort förr så det var kul på det sättet. Men när vi förlorar känns det inte som det spelar någon roll. Jag skulle gärna hellre gjort noll poäng om vi vunnit istället, sade Magnus Svensson efter matchen.

– Vi gjorde alldeles för många individuella misstag idag och bjöd AIK på alldeles för mycket. Man får inte göra så här mycket misstag om man ska vinna mot AIK och det vet vi om, fortsatte Magnus Svensson om matchen.

AIKs Conny Vesterlund kunde bara hålla med:

– Det var nog en av de konstigaste matcherna jag varit med om tror jag, avslagen och konstig. Jag har nog aldrig sett Warberg så här loja förut, sade Conny efter matchen.

Conny, du har inte gjort mål sedan bortamatchen mot Storvreta den 4 december och nu spelat hela sju matcher i rad i elitserien utan att göra mål. Vad beror det på?
– Jag vet inte riktigt. Jag är som en istapp just nu, men jag hoppas att det lossnar snart och att jag är i toppform till slutspelet.


Se matchfakta från matchen här.


I lördagens andra match mellan Falun och Helsingborg tog Falun tre viktiga poäng i kampen om den sista slutspelsplatsen då man vann med 8-4. Matchfakta från den matchen finns här.

 


Författare: Johan Norberg