2007-02-18 19:23

Fortsatt jakt kring slutspelstrecket

Det är jämnt kring slutspelstrecket i damernas elitserie med inte alltför många omgångar kvar att spela. Fyra lag, Skellefteå, Karlstad, Örnsköldsvik och Boden, ska göra upp om den åttonde och sista slutspelsplatsen. Alla dessa lagen blev utan poäng i veckan.

Veckans spel inleddes redan under onsdagen när Örnsköldsvik tog emot Dalen. Efter en mållös förstaperiod tog Dalen både ledningen och utökade den innan hemmalaget kunde reducera. I den sista perioden gick Dalen ifrån till 1-3 redan efter 38 sekunder och 14.04 slog Sandra Linder in slutresultatet 1-4.

Under fredagen tog laget som just nu ligger på rätt sida strecket, Skellefteå, emot IKSU. Efter underläge, 0-3, när en period var spelad hämtade hemmalaget upp till 2-3. När klockan stod på 20.00 i den andra perioden gjorde Therese Andersson 2-4 för IKSU och då kom inte Skellefteå närmre. Slutresultatet blev till slut 2-7. Noterbart är att skotten slutade hela 7-33.

I Karlstad hämtade på lördagen hemmatjejerna upp underlägen två gånger mot Rönnby. I en målfylld förstaperiod gick Rönnby ifrån till 0-4 innan Karlstad började dagens första upphämtning som ledde till 2-4 efter en period. Upphämtningen fortsatte även i mittenperioden och när den var färdigspelad var resultatet 4-4. I den tredje och sista perioden gick återigen Rönnby upp i ledning, denna gång till 4-6. Efter ännu en återhämtning av Karlstad till 6-6 slog Ida Andersson in segermålet för gästerna med drygt tre minuter kvar att spela. Karlstad lyckades inte komma ikapp igen och får fortsätta kämpa för slutspelsplats.

Det fjärde laget, Boden, som för tillfället ligger på en elfte plats i tabellen, hade en tuff hemmamatch mot Iksu. Precis som tidigare under säsongen gick de regerande mästarinnorna segrande ur matchen, slutresultat 0-5.

Matchfakta, från dessa och övriga matcher från helgen, finner du här!

Författare: Anna Johansson