2007-02-26 10:33

”Det ultimata jobbet”

TV4-journalisten Micael Fasth fick den gångna helgen göra ett drömjobb. Han åkte till Öland för att göra ett reportage, där hans två största intressen kombinerades; fågelskådning och innebandy.

I Sporten i TV4 visades på söndagen ett reportage om Färjestadens IBK. Ett nytt kapitel i sagan skrevs ju när ölandsklubben i lördags säkrade en plats i elitseriekvalet.

I inslaget ses även reportern Micael Fasth spana efter fåglar.

– Det var det ultimata jobbet för mig! Att få åka till Öland och kombinera fågelskådning och innebandy var verkligen jackpot!

Hur många fågelarter har du sett?
– I Sverige har jag sett 302 arter. Den senaste nya arten var en havssula som jag såg i Varberg i samband med Europacupen.

Micael berättar vidare att det var ett kyligt och blåsigt jobb och han fick med sig en förkylning från Öland. Inne i Färjehallen var det desto hetare.

– Imponerande att se hur hela byn hade slutit upp. Det var dubbla rader högst upp på läktaren. En otroligt positiv upplevelse!

Vad tror du om Färjestadens chanser i elitseriekvalet?
– Jag tror att det blir ett jämnt kval. Färjestaden har varken större eller mindre chanser än något av de andra lagen.

Vilka är de bästa tv-reportagen som du har gjort om innebandy?
– Det var när vi tog ett världsgrepp om innebandyn och hur sporten växer i Asien. Det var i samband med dam-VM i Singapore. Det snyggaste jobbet var ett zorroreportage med Daniel Johnsson. Men utflykten till Öland kommer också högt på listan.

Se klippet här


Författare: Klas Pettersson