Jakobsson ställs mot lagkamraten i VM-semin - Innebandy.se
2015-12-11 11:15

Jakobsson ställs mot lagkamraten i VM-semin


Anna Jakobsson tror att semifinalen mot Schweiz blir tuff. Foto: Per Wiklund

Till vardags i Endre spelar de i samma kedja. Nu ställs Anna Jakobsson mot Schweiz storstjärna Corin Rüttimann i VM-semifinalen.
– Hon är en fantastiskt duktig spelare, säger Jakobsson.

I kväll klockan 19.15 spelar Sverige semifinal i VM i finska Tammerfors. På andra sidan planen står Schweiz – och stjärnan Corin Rüttimann. På fyra matcher har hon gjort åtta mål och fem assister – mer än någon svenska har åstadkommit hittills i världsmästerskapet.

– Hon är en fantastiskt duktig spelare och det är kul att möta bra motstånd. Men samtidigt som jag önskar att det går bra för Schweiz ska jag göra allt för att det inte ska gå bra för dem i kväll, säger Anna Jakobsson.

Jakobsson och Rüttimann spelar tillsammans i Endre, men i kväll är de konkurrenter i VM-arenan Hakametsä Ice Hall. Och Jakobsson menar att den här matchen verkligen inte blir en ”walk in the park”.

– Det kommer att vara en tuff match rakt igenom. Det gäller att vi höjer oss ännu mer än den nivå vi har haft hittills. Det kommer att bli tufft och hårt och tight. Det kommer att bli en bra match, säger hon.

Du har varit med länge i landslaget. Hur tycker du att Schweiz har utvecklats?
– De bästa spelare har blivit bättre på alla plan. De är både taktiskt och fysiskt bättre tränade.

TV12 sänder Sveriges VM-semifinal mot Schweiz i kväll. Men redan 16.40 sänder TV12 den första VM-semifinalen mellan Finland och Tjeckien.


Författare: Anton Rosenblad