2015-12-04 11:41

Andréason om målen: Jag har exploderat


Malin Andréason gör VM-debut mot Tyskland i dag. Foto: Per Wiklund

Hon är hela Svenska Superligans måldrottning och gör sitt första VM. I dag vill Malin Andréason sänka Tyskland – precis som i VM-kvalet i februari.

I dag klockan 14.30 svensk tid spelar Sverige VM-premiär mot Tyskland. Då finns Malin Andréason med på planen – till slut. Andréason togs ut när Johanna Holmbom skadade sig och tvingades lämna återbud under VM-lägret i Spanien förra veckan.

– Jag var på väg hem till Stockholm och så ringde han (Andreas Lundmark, förbundskapten) och gav mig beskedet. Det är självklart inte det roligaste sättet att komma med på, på grund av en skadad lagkamrat. Men det är bara för mig att ta chansen och köra hårt. Jag ska visa vad jag går för, säger Malin Andréason.

Forwarden har gjort överlägset flest mål i Svenska Superligan hittills den här säsongen. På 11 matcher har hon gjort hela 26 mål. Och hon menar själv att det är just den här säsongen och den förra som verkligen har visat vilken sorts spelare hon är.

– Jag har exploderat. Jag har fått en tydligare roll och en ofantligt fantastisk omgivning som gör det lätt för mig. När jag är trygg i mitt spel så vet jag vad jag kan få ut av det. Jag har alltid varit en målskytt, så jag vet vad jag kan. Men det har tagit lite längre tid för mig att hitta rätt i SSL jämfört med andra, säger Andréason och fortsätter:

– Jag har fått välja en lite annorlunda väg, men jag har ändå nått mina mål och vunnit två SM-guld. Och nu får jag följa med på den här resan också och försöka vinna ytterligare ett guld med Sverige. Det känns oerhört roligt.

Andréason var med redan i VM-kvalet i februari, då Sverige även där ställdes mot Tyskland. Den gången blev det seger med 17-2. Och Andréason gjorde, sin vana trogen som målskytt, fyra av de svenska målen. Får vi se något liknande i dag?

Matchen mot Tyskland startar klockan 14.30 och sänds direkt på TV12 och på TV4 Play Premium.

Sverige spelar VM i finska Tammerfors 4-12 december.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Josefina Eiremo
Anna Wijk
Amanda Delgado Johansson
Sara Hjorting
Sanna Scheer
Anna Jakobsson
Emelie Wibron
Sara Helin
Katarina Bjuhr
Therése Karlsson
Linn Lundström
Moa Tschöp
Cornelia Fjellstedt
Sofie Andersson
Iza Rydfjäll
Jennifer Stålhult
Louise Wickström
Emelie Frisk
Amanda Larsson


Författare: Anton Rosenblad