2014-12-06 11:00

Den långa VM-väntan är äntligen över


Alexander Rudd är redo för VM. Foto: Per Wiklund

Äntligen! Dagen är här. Dagen då Sverige äntrar Scandinavium för den första matchen i VM.
- Vi har ju jobbat för det här i två år, jobbat på vårt spel kontinuerligt med samma trupp och försökt utveckla det vi presterade i förra VM, säger Alexander Rudd.

Det svenska landslaget anlände under gårdagen till Göteborg. Där väntade pressträff och sedan invigningsceremoni vid Götaplatsen. I dag är det så äntligen dags för den första matchen som spelas mot Lettland med start 17.15.

Lettland som i VM 2012 slutade på en sjätteplats efter att ha abonnerat på femteplatsen de tre föregående turneringarna, har en tuff uppgift med både Sverige och Finland i grupp A. Men spelare som bröderna Blinds, Krumins, samt framtidsmännen Savins och Rajeckis går för att skapa sig ett bra utgångsläge inför playoff-rundan, dit trean och fyran kvalificerar sig.

För Sveriges del har den senaste veckan handlat mycket om vila.
- Sedan vi kom hem från Helsingborg har vi tagit det väldigt lugnt och rehabat kropparna. Det har bara varit ett pass med klubba och boll, berättar Rudd.

Även ledarstaben med Jan-Erik Vaara i spetsen har en hektisk period bakom sig.
- Lite stressad har jag varit men det har ändå varit ganska bra. Jag har försökt återhämta mig under veckan, sova bra nätter och sådär. Men man har suttit och planerat, klurat och funderat över både plan B och plan C. Nu gäller det att vara observanta på att allt rullar på som det ska göra, säger Vaara.

Hur mycket ser du fram emot premiären?
- Man har ju väntat länge på det här så klart. Nu är det äntligen dags.

Sveriges startuppställning publiceras en timma före matchstart.

Matchen sänds på TV4 sport och TV4 play premium med start 17.00.

 

 

 


Författare: Johanna Gratjova