Thomsson: ”Sverige är ett Harlem Globetrotters” - Innebandy.se
2014-12-10 18:00

Thomsson: ”Sverige är ett Harlem Globetrotters”


Foto: Calle Ström

Det står nu klart att Sverige möter Estland i kvartsfinalen. Ett Estland som är mitt uppe i en generationsväxling och som är realistiska inför uppgiften.

Jonas Thomsson, till vardags i Team Thoréngruppen, satte 4-1 i andra perioden i dagens match mot Slovakien. Matchen slutade 7-2 och Thomsson utsågs till bästa spelare i det estniska laget. Han gör nu sitt fjärde VM och talar ödmjukt inför den tuffa uppgiften som nu väntar dem.
- Sverige är ett All Star Team, ett Harlem Globetrotters som åker omkring och vi ska vara ärliga, för oss är det viktigt att komma så högt upp i placeringen som möjligt. Nu har vi spelat många matcher så vi kommer gå runt på mycket folk och kanske låta någon vila så vi kan fokusera på placeringsmatcherna. Men det blir lite av ett schackspel om vilka stjärnor de vilar och vilka vi vilar, säger Thomsson med glimten i ögat.

Senaste mötet lagen emellan slutade hela 21-1 till Sverige. Det var under VM 2010 i Helsingfors och Thomsson ser att det är ett liknande läge för Estland även i år.
- Jag var med då men jag minns att bröderna Talme vilade den matchen. Det är väl ingenting som förklarar siffrorna för så stor skillnad är det faktiskt mellan Sverige och Estland.

Estland får i år klara sig utan bröderna Henrik och Kristian Talme som under många år drog ett tungt lass.
- Vi är inne i en generationsväxling nu och har tolv nya gubbar så för oss är det väldigt roligt att se att vi ändå håller topp 8. Vi kanske inte har samma spets som vi haft innan men de gubbarna vi har nu kommer bli bättre på sikt. Vi har bland annat Tanel Kasenurm som är född 96 som kan göra grejer med bollen som jag inte ens kan göra med en badboll, säger Thomsson.

Kvartsfinalen spelas imorgon med start 19.00 i Scandinavium. Missa inte att du kan köpa biljetter till specialpris. Mer info om det här.

 


Författare: Johanna Gratjova